Connect with us

Kultura

ČOVIĆ: U Vijeću ministara HDZ imat ćemo tri dame, u Vladi FBiH bit će dvije ministrice i imat ćemo prvi put premijerku HNŽ

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović govorio je o kadrovskim rješenjima HDZ BiH koja su potpuno iznenađenje za javnost, među kojima su ugledni odvjetnik Davor Bunoza, koji je kandidat za ministra pravde BiH i Dubravka Bošnjak, kandidatkinja za ministricu civilnih poslova, aktualna zamjenica direktora Agencije za bankarstvo, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Hrvatica iz Sarajeva. Doktorica ekonomskih znanosti, vrlo kompetentna osoba, kazao je Čović u emisiji RTV HB.

HDZ BiH preferira predlagati žene na važne pozicije. Upitan je li to skandinavski model gdje je više od 50 posto žena na važnim dužnostima, Čović je odgovorio da je to HDZ-ov model.

– Točno je, u novom sazivu Vijeća ministara imat ćemo čak tri dame iz HDZ BiH, gospođu Borjanu Krišto kao predsjedateljicu Vijeća ministara, gospođu Bošnjak kao ministricu civilnih poslova i gospođu Ljiljanu Lovrić kao zamjenicu ministra za vanjsku trgovinu i međunarodne ekonomske odnose, kazao je Čović.

Isto tako, dodao je, na federalnoj razini gospođa Lidija Bradara bit će predsjednica Federacije i imat ćemo, od šest ministarskih pozicije barem dvije dame- ministrice u Vladi FBiH.

– Ali s druge strane sramota je da, primjerice u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije nemamo ni jednu ženu. Zato evo mogu sada reći da će predsjednica Vlade ove županije biti žena, kazao je uz ostalo Čović. /HMS/

 

Continue Reading