Connect with us

Ekonomija

ČOVIĆ S PLENKOVIĆEM: Hrvatska podržava stav o potrebi uvažavanja interesa hrvatskog naroda u BiH u projektu Južna interkonekcija

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, održao je danas u Zagrebu radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Vlada RH: Podržavamo Čovićev stav o Južnoj plinskoj interkonekciji u BiH

Čović je, kako je priopćeno iz iz njegovog ureda, izvijestio o tijeku razgovora političkih stranaka u BiH u vezi s reformom izbornog zakonodavstva.

-Dopredsjedatelj Čović i predsjednik Vlade RH Plenković naglasili su nužnost postizanja političkog konsenzusa kako bi se ispravila nepravedna praksa preglasavanja hrvatskog naroda u izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koja se ponovno dogodila i na Općim izborima 2022. godine. Naglasili su kako je uspostavljanje pune ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda u temeljni preduvjet za dugoročnu stabilnost i funkcionalnost BiH, kao i skladne odnose među tri naroda, dodaje se u priopćenju.

Dragan Čović
@Dragan_Covic

S 🇭🇷 premijerom

u Zagrebu, gdje smo govorili o bilateralnim odnosima, aktualnim političkim prilikama i europskom putu 🇧🇦. Izborni zakon i preostali reformski preduvjeti žurno potrebni za stabilizaciju i napredak. Otvaranje pregovora ključno je za 🇪🇺 #BiH.

Slika

2.049

prikaza

Continue Reading