Connect with us

Kultura

Čović o Ivanićevim optužbama: ‘To je čisti politički spin’

Koalicija na federalnoj razini je stabilna, a današnji razgovori u Sarajevu vođeni su u jednoj prijateljskoj atmosferi, ispričao je Dragan Čović nakon sastanka sa predsjednicima SDA i SBB-a, federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrima u Vladi.

Podsjećamo, sastanak Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Dragana Čovića te Fadila Novalića, premijera Vlade FBiH, i ministara u Vladi, održan je danas u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Čović je, između ostalog, nakon sastanka prokomentirao optužbe kolege iz Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je kazao ”da mu je Čović radio iza leđa”.

”To je čisti politički spin. Ponovljam, nisam imao utjecaja na objavljivanje metodologije o popisu stanovništva”, rekao je Čović, prenosi N1.

Nešto ranije, lider SBB-a Fahrudin Radončić kazao je da je postignut dogovor oko imenovanja u poduzećima u kojima dosad nisu bili imenovani direktori i upravljačka struktura, nakon isteka mandata. Jedno od tih poduzeća su i Autoceste FBiH. tropolje.info

 

Continue Reading