Connect with us

Kultura

ČOVIĆ I SCHMIDT U BUKUREŠTU: Suradnja ima važnu ulogu u kretanju BiH naprijed

Lider Hrvatske demorkatske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom te zamjenikom premijera Češke Marianom Jurečkom u sklopu kongresa EPP 2024. koji se održava u Bukureštu, glavnom gradu Rumunjske.

“Jačanje suradnje, posebno u gospodarskom smislu, unutar EPP obitelji za dobrobit EU puta BiH igra važnu ulogu u kretanju Bosne i Hercegovine naprijed”, napisao je Čović na platformi X.

Dragan Čović
@Dragan_Covic

Spoke with the

High Representative Schmidt and 🇨🇿 Deputy Prime Minister/Minister

at #EPP2024. Strengthening cooperation, especially in economic terms, within the

family for the benefit of the 🇪🇺 path of #BiH plays an important rol

Image

Objava

Razgovor

Andrej Plenković
@AndrejPlenkovic

Susret s visokim predstavnikom

Christianom Schmidtom, s kojim nastavljamo kvalitetan dijalog i suradnju. Zajednički prioritet nam je da BiH što skorije dobije podršku za otvaranje pristupnih pregovora. Europski put ključan je za stabilnost i prosperitet BiH. #EPP2024

Visoki predstavnik Schmidt se jučer, u okviru EPP 2024. sastao i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, na kojem je istaknut nastavak kvalitetnog dijaloga i suradnje.

Image

“Zajednički prioritet nam je da BiH što skorije dobije podršku za otvaranje pristupnih pregovora. Europski put ključan je za stabilnost i prosperitet BiH”, naglasio je Plenković u jučerašnjoj objavi na platformi X./HMS/

 

Continue Reading