Connect with us

Sinovi povijesti

Čović (131.605) ima najbolji rezultat legitimnog hrvatskog člana Predsjedništva od 2000.

Grupu na Facebooku “R.I.P Democracy BiH” najprije je podržao veliki broj korisnika, nakon čega je izbrisana. “Vratili” su je ponovno moderatori te potvrdili prosvjed. Naime, prosvjedna šetnja organizira se danas u 18 sati iz sveučilišnog kampusa u Mostaru do Ureda hrvatskog člana bh.Slikovni rezultat za ured hrvatskog član predsjedništva u mostaru Predsjedništva čije je zatvaranje najavio Željko Komšić. 
“Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost. Pozovite što više ljudi, posebno što više mladih, pokažimo što mislimo”, stoji u pozivu ove grupe. Navode kako se glas Hrvata pokušava ponovno ugasiti brisanjem stranice “R.I.P. Democracy BiH”, ali da mirni dostojanstveni događaj nije otkazan, dapače!
“Veliki broj Hrvata iz svih dijelova BiH najavio je svoj dolazak i sudjelovanje na predviđenom mirnom prosvjedu. Svi koji smatraju da je izborom Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva ponižen hrvatski narod, neka dođu podržati mirnu i dostojanstvenu prosvjednu šetnju”, navodi se na novoobnovljenoj stranici. Novi rezultati Okupljeni će zapaliti svijeću na mostarskoj šetnici simbolično poručujući da su Hrvati još tu i da neće prihvatiti rušenje političke volje ovoga naroda. Istodobno s time, jučer su objavljeni i dodatni rezultati nedjeljnih izbora. Komšić je zaradio 196.386 glasova, od čega je više od 95 posto s većinskih bošnjačkih područja, dok je Čoviću pribrojano 131.605 glasova, što je najbolji rezultat jednog legitimnog hrvatskog člana bh. Predsjedništva od 2000. godine. Trećeplasirana Diana Zelenika, koja također ima hrvatsku biračku bazu, dobila je 22.567 glasova. Najbolja potvrda kako su glasovali Hrvati je Zapadnohercegovačka županija u kojoj Komšić nije dobio ni jedan posto potpore, dok je pobjednik u općinama poput Sanskog Mosta ili Gračanice u kojoj Hrvati ne čine ni jedan posto pučanstva. Povećava se i broj institucija i većinskih hrvatskih sredina u BiH koje Željka Komšića nazivaju nelegalnim i nelegitimnim članom državnog vrha i odbijaju mu gostoprimstvo te pozivaju na izmjene Izbornog zakona kako bi se zaustavilo ponavljanje preglasavanja ovoga naroda. “Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba dolaziti jer mu mi nismo spremni izraziti službenu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata BiH, tako ni općine Grude”, navodi se u priopćenju načelnika ove općine Ljube Grizelja. Željko Komšić, koji je u nedjelju izabran za člana državnog Predsjedništva, najavio je kako će otići u hrvatske sredine poput Gruda, Livna i Posušja. Gaženje izborne volje Načelnik Grizelj je objasnio kako rezultati izbora jasno pokazuju da je 90,82% potpore birača ove općine dobio Dragan Čović Slikovni rezultat za dragan čovićte da je za Komšića glasovalo 0,66 posto birača u općini Grude koja je gotovo stopostotno nastanjena Hrvatima. “Draganu Čoviću ćemo, međutim, izraziti najsrdačniju dobrodošlicu”, objasnio je grudski načelnik Ljubo Grizelj. Tijekom dana su iz Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru priopćili kako su u nedjelju izborom Komšića “grubo narušena temeljna demokratska načela, daytonska načela i odredbe Ustava BiH”, što je po treći put rezultiralo gaženjem izborne volje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više na:bpz.ba

Continue Reading