Connect with us

Kultura

Bravo Načelniče Radišiću “Manifestacija za Pamćenje” Tako se Radi Kampanja

Večeras je održana završna svečanost obilježavanja tradicionalne turističko-kulturne i gospodarske manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022.”, na Broćanskom trgu u Čitluku.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, godinama je visoki pokrovitelj, te je i ove godine nazočio manifestaciji uz brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH. Manifestaciji su nazočili i nositelji listi i kandidati HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za Opće izbore u BiH: Darijana Filipović nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Vlatka Martinović nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Slaven Zeljko nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko.

Na 67. turističko-kulturno-gospodarskoj manifestaciji Dani berbe grožđa, obratila se zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto.

„Ova manifestacja je nešto što je prepoznatljivo, ona je prešla okvire samog Brotnja, Hercegovine, a i Bosne i Hercegovine. Danas ćemo imati priliku da nam se predstave brojna kulturno-umjetnička društva, klape, skupine, pojedinci, posebno ono zbog čega smo se okupili su naši hercegovački vinari gdje su ovom prilikom predstavili kvalitetna i vrhunska hercegovačka vina, te ponuditi gastronomske specijalitete ovog kraja, kazala je Krišto u uvodu.

„Upravo zajedništvo koje danas svjedočimo, kulturni hrvatski indentitet, štitimo zajedno ovdje u ovome trenutku, svi okupljeni u zajedništvu, stanovnici i žitelji Brotnja sa svim uvaženim gostima koji su danas ovdje. Uvjerena sam da ćemo isto tako u našem zajedništvu okupljeni kroz Hrvatski narodni sabor BiH izboriti se za našu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda. Samo ustavna jednakopravnost sva tri naroda u Bosni i Hercegovini jamstvo je njene sigurnosti i opstojnosti i europske budućnosti. Uvjerena sam kako ćemo tako na tim temeljima graditi, bolju, sigurniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu te stvarati uvjete za kvalitetan život svakog čovjeka na ovim prostorima; poručila je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Krišto je na kraju čestitala organizatorima ove manifestacije uspješnu organizaciju, zahvalila se na gostoprimstvu te je zaželjela je da ova manifestacija preraste okvire BiH i postane manifestacija međunarodnog karaktera.

U ime organizacijskog odbora manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.“, nazočne je pozdravio i načelnik općine Marin Radišić.

Svečanim obraćanjima prethodio je tradicionalni mimohod kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske od zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga. Tijekom završne večeri 67. turističko-kulturno gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa“ posjetiteljima su se predstavili kulturno-umjetnička društava, skupine i pojedinci, kao i hercegovački vinari koji su posjetiteljima na degustiranje ponudili svoja vrhunska vina, uz koje su posjetitelji uživati i u gastronomskim specijalitetima.

Continue Reading