Connect with us

Kultura

Braniteljske udruge Splita u obranu Thompsona: Hapsite agresore u Srbu, a ne branitelje u Kninu

KOORDINACIJE Udruga veterana borbenih postrojbi Splitsko dalmatinske županije, Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita te Stradalničke udruge iz Domovinskog rata Splita i SD županije izdali su priopćenje vezano za događanja 05. kolovoza u Kninu tijekom proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.branitelji dalmacije, splitPoštovani,

Suočeni sa salvom objeda i napada na koncert Marka  Perkovića – Thompsona, koji se održao u veličanstvenoj atmosferi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2016. godine u Kninu, te na mimohod hrvatskih branitelja, posebno pripadnika HOS- a, slavljeničkim ulicama tog našega kraljevskoga grada, mi hrvatski branitelji okupljeni kroz gore navedene udruge poručujemo:

Oni koji prešućuju i toleriraju četnikovanje u Srbu, gdje se tog nesretnog i tragičnog 27. srpnja 1941. godine dogodio strašan zločin nad pripadnicima hrvatskog naroda, nastavljaju fabriciranje povijesne istine uporno namećući taj datum i to mjesto kao neupitnu istinu makar je to silovana istina. I oni to znaju. Ali to rade. I znaju što rade.

Žalosti činjenica da državna vlast apsolutno nije reagirala na te podvale i provokacije, nego je promptno djelovala na uklanjanju onih koji se ne mire s krivotvorenjem povijesne istine. Istodobno, na koncertu u Kninu, kojemu je nazočilo deseci tisuća hrvatskih domoljuba, jedna pjesma i njen pozdrav Za dom spremni, cijelu medijsku scenu i represivni aparat stavljaju u prvi stupanj borbene pripravnosti.

Mimohod u ratnim odorama s regularnim ratnim znakovljem pod kojim su ginuli hrvatski branitelji, izaziva sablazan dežurnih higijeničara u Hrvatskoj, a isto tako i u Vučićevoj Srbiji, dok istodobno bradate spodobe s ocilima i razbojničko – okupatorskim petokrakama slobodno paradiraju hrvatskom Likom, Slavonijom, Dalmacijom itd., a da nitko ne postavi pitanje što oni tu rade i što slave? Kakvi su to dvostruki kriteriji, odnosno bolje kazano; tko je dopustio i legalizirao ovu dijaboličnu inverziju povijesnih činjenica i istine, u kojoj su žrtva i agresor zamijenili strane?

Pitamo se na kojem jeziku se treba obratiti hrvatskim političarima da shvate ovu od strane memorandumske Srbije lukavo postavljenu zamku? Naše strpljenje je pri kraju, sve ima svoje granice. Jedan Šešelj postaje omiljeni lik u Srbiji, a dive mu se, unatoč krvavim rukama, neki i u Hrvatskoj, dok istodobno hrvatski branitelji moraju strahovati od uvođenja zloglasnog verbalnog delikta, s kojim bi uz postojeći otvoreni lov (srbijanski Zakon o generalnoj jurisdikciji) na nas bio točka na i ponižavanja Domovinskog rata i njegovih sudionika.

Paljenje hrvatske zastave u Srbiji odnedavno je postalo sportsko natjecanje, u kojem se natječu tamošnji dužnosnici i uglednici, pa nikom ništa, dok se ovdje zapaljena zastava, medijski eksploatira do u nebo. Naravno, mi hrvatski branitelji oštro osuđujemo taj čin i ne želimo da nam i to stavljaju na teret. To su uradili nekakvi mladi nerazumni ljudi. Ali u Srbiji to rade ozbiljni, zreli i važni ljudi. Znači opet pokvarena i podla inverzija.

I gdje smo se to mi gospodo hrvatski političari doveli? Odnosno gdje ste sve nas svojom podaničkom i kukavičkom politikom doveli? U poraz. I to iz veličanstvene pobjede koju simbolizira zastava na kninskoj tvrđavi, u poraz kojeg simbolizira vaša borba za fotelje i potpuno zanemarivanje nacionalnih interesa, domovinskih vrijednosti, poštovanja i dostojanstva hrvatskih branitelja. Onih na čijoj žrtvi i muci gradite svoje lažne i nenarodne karijere.

Zašto kukavice u hrvatskoj vlasti popuštaju Srbiji. Zašto su otvorena pregovaračka poglavlja iako Srbija nije ispunila niti jedan uvjet. Zašto se naša vlast ponaša kao da smo dio Jugoslavije.

Zašto nam Beograd određuje što ćemo slaviti, tko će nam biti svetac i koje spomenike ćemo podizati?

Hrvatski branitelji su oslobodili Hrvatsku iz jugoslavenske okupacije samo zato što su bili i ostali za dom spremni. Shvaćaju li to današnji vlastodršci kada se ulizuju Srbiji a progone i ponižavaju branitelje?

S poštovanjem,( ovi Branitelji su upravuIMG_20160812_184214
bpz.ba

Continue Reading