Connect with us

Kultura

Božićna čestitka predsjednika Čovića nadbiskupu Vukšiću

Preuzvišeni oče nadbiskupe!

         I ove godine s velikom radošću i nadanjem iščekujemo našu najradosniju svetkovinu, trenutak kada je Bog u liku novorođenoga djeteta sišao među ljude u najvećoj nježnosti i otkrio nam veličinu svoje ljubavi koja se očituje u osmijehu i rukama koje se pružaju prema svima.

         Po Božiću, Bog nas je naučio kako voljeti, pokazao kako je naš život dio Božjega života. Slaveći Božić pozvao nas je da prihvatimo Boga koji nam dolazi u susret, da postanemo njegovi učenici, kako bi pronašli konačni smisao života i doživjeli susret ispunjen ljubavlju i zahvalnim divljenjem.

         Božić je i poziv na očuvanje života, na naše zajedništvo s Bogom, na ljubav prema svakom čovjeku, prema obiteljskom životu, da volimo najslabije među nama i brinemo za bolesne, napuštene i siromašne, jer prema mjeri u kojoj njima iskazujemo ljubav jača i naše čovjekoljublje. Božić nas poziva i uči da brinemo i ljubimo i svoju domovinu, da se i u vremenu velikih kušnji zalažemo za njen napredak i blagostanje svih naroda koji žive u njoj. 

         Stoga, neka nas u ovo blagdansko vrijeme prožme Božja nakana i milost, kako bismo ojačali naše zajedništvo i osjećaj za bližnjega tijekom cijele godine.

         Oče nadbiskupe,

         Vama osobno, svim biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim čestit i radostan Božić i blagoslovljenu Novu 2023. godinu, uz iskrene želje da božićna poruka mira i svjetlo vjere obasjaju našu nadu.

S izrazima osobitog poštovanja,

Dr. Dragan Čović

Mons. dr. Tomo Vukšić,

nadbiskup metropolit vrhbosanski

Continue Reading