Connect with us

Kultura

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Konjicu: Iz Konjica danas šaljemo poruku zajedništva da ćemo se ustrajno boriti za svoju domovinu Bosnu I Hercegovinu

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, uz predsjednika HNS-a BiH dr. Čovića i kandidate HDZ-a BiH iz izborne jedinice Hercegovačko – neretvanske županije danas borave u Konjicu. Misno slavlje u Konjicu okupilo je brojne dužnosnike HDZ-a BiH i HNS-a sa svih razina vlasti.

Nakon svete mise u Crkvi sv. Ivana Krstitelja, uslijedio je susret s Ivanom Antićem predsjednikom GO HDZ BiH te posjeta Župi sv Ivana Krstitelja.

Borjana Krišto pozdravila je današnje domaćine i zahvalila se na gostoprimatvu kojeg uvijek osjeća dolaskom u Konjic te se osvrnula na položaj hrvatskog naroda i skrenula pozornost na krucijalnu važnost zajedništva Hrvatskog narodnog sabora kao krovne organizacije našeg naroda.

“Danas ovdje u Konjicu, okupljeni u ovolikom broju šaljemo poruke zajedništva hrvatskog duha. Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u HNS. Naše najvažnije političko pitanje je ustavna jednakopravnost Hrvata i ostvarivanje potpune jednakopravnosti. Rješenja koja jamče ono što Ustav predviđa su jedini jamac stabilne Bosne i Hercegovine i njezinih institucija. Naš izborni program je svjesno stavio ovo pitanje kao polazište kroz prvu točku. Kroz rješavanje tog pitanja postavljamo temelj za gospodarski razvoj što naš Izborni program predviđa nudeći konkretne mjere. Sve potrebe ljudi, one koje se tiču životnog standarda i sigurnosti, o kojima sam danas razgovarala s našim ljudima nakon misnog slavlja su naša obveza i zadatak da te stvari budu u fokusu svih razina vlasti”, istaknula je naša Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Na današnjem skupu govorila je i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica državne liste za Zastupnički dom PS BiH. Filipović je poručila da je Konjic danas mjesto susreta hrvatskog naroda i njegovih političkih predstavnika. Kazala je da hrvatski narod i politika koja ga predstavlja Bosnu i Hercegovinu vidi kao gospodarski prosperitetnu državu, državu jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, članicu euro-atlantskih integracija. Ta vizija je predstavljena u izbornom programu i pet točaka definira strateška polja razvoja Bosne i Hercegovine kao suverene i europske države.

Vlatka Martinović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH osvrnula se na ključnu važnost Federacije u provođenju politika koje jamče ne samo sigurnost i rad institucija, nego i razvojni okvir. “Radit cemo i dalje i unapredjivati zdravstvo, i ne samo zdravstvo već i sva druga polja koji su nam potrebna za naš opstanak u BiH. Sve cemo to moći ako budemo legitimne političke predstavnike kao glas svog naroda, svoga hrvatskog člana Predsjedništva BiH, svoje zastupnike u državnom i federalnom parlamentu i županijskoj skupštini. To ćemo ostvariti samo ako smo zajedno i ako iziđemo na izbore. Zajedništvo je jamac našeg političkog opstanka i ostvarenja potpune jednakopravnosti”, istaknula je Martinović.

Slaven Zeljko, nositelj liste za Županiju Hercegovačko – neretvansku osvrnuo se na važnost uključivanja Hrvata iz Konjica u društvene procese ove općine i podizanja tog pitanja kroz institucije i tijela Županije HN. “Nedostatak suradnje i razumijevanja sa lokalne razine moramo nadomjestiti sa viših razina kako bi Hrvati Konjica prestali biti građani drugog reda u svom gradu”, zaključio je Zeljko.

Continue Reading