Connect with us

Scena

Apelacijsko vijeće Suda BiH Jerku Lijanovića i ostale oslobodilo svih optužbi Tužiteljstva BiH

Apelacijsko vijeće Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u platformaškoj Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak, saznaje „Dnevni avaz“. Na taj način, oslobođen je svih optužbi Tužiteljstva BiH.

U tijeku je obrazloženje presude koju je pročitao sudac Senadin Begtašević.

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Riječ je, podsjećamo, o ponovljenom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u svibnju ove godine ukinuta i naređeno je novo suđenje.

Optužnica Tužiteljstva BiH teretila je optuženog Jerku Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom pranje novca; neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava. Bile su optužene i pravne osobe „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neplaćanje poreza, „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizirani kriminal u vezi s produženim kaznenim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom porezne utaje

Continue Reading