Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović uz izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH nazočio obilježavanju Dana općine Odžak

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u Odžaku povodom obilježavanja Dana općine.

Prije početka svečane sjednice Općinskoga vijeća Odžak, brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima 102 odžačke HVO brigade.

Na svečanoj sjednici nazočnima se prigodnim izvješćem obratila načelnica općine Odžak, Nada Ćulap. Načelnica Ćulap je istaknula sve pozitivne korake, projekte i aktivnosti učinjene u posljednjih godinu dana. Također, iskazana je dobra suradnja s višim razinama vlasti, posebno kada su u pitanju infrastrukturni radovi i ostali projekti, te su naglašeni prioriteti i planovi za buduće razdoblje.

Predsjednik Čović je čestitao vijećnicima i stanovnicima Dan općine Odžak, ne skrivajući zadovoljstvo što kao počasni građanin Odžaka, nazoči svečanoj sjednici i obraća se nazočnima.

„U svim vašim aktivnostim i projektima za razvoj općine, imate apsolutnu potporu sa svih razina vlasti i politika koje predstavljamo. To je zadatak, koji vi prije svaga trebate uraditi u općini Odžak u našoj Županiji Posavskoj. Interes žitelja općine Odžak vam mora biti na prvom mjestu, onda ne sumnjajte da će biti interes i svih nas u BiH“, istaknuo je predsjednik Čović.

„Proračun sa razine Federacije BiH, koji je nedavno usvojen, predviđa značajna sredstva za niže razine vlasti, što znači i za našu Vladu Županije Posavske, kojoj čestitam na izboru, jučer je imenovan novi saziv Vlade. I ovdje vas opet želimo potaknuti da osmišljate nove projekte, razvojne projekte, kako bi ovaj dio naše Posavine bio srce Europske unije i osnova razvoja naše domovine Bosne i Hecegovine. Vjerujem da za to postoje uvijeti. Vjerujem da će i ona sredstva koja će ići od županija prema općinama vi možete prepoznati kroz mnoge projekte koji su danas možda neki problem, s kojim se teško nosite sa svojim proračunom, zato i jesmo tu da pomognemo s viših razina vlasti“, kazao je predsjednik Čović, istaknuvši kako će se značajna potpora nastaviti i s razine Vijeća ministara, tako i s razine Vlade Federacije BiH, kao i potpora Vlade Republike Hrvatske.

„Na vama je, uz potpunu potporu Nado tebi, i svim općinskim vijećnicima, aposlutnu bezrezervnu potporu, da nastavite i za dvije godine ispred nas do narednih lokalnih izbora, završimo sve projekte koje smo našem narodu obećali u kampanji pred ove lokalne izbore. To nam je zajednički zadatak“, poručio je predsjednik Čović i pozvao sve da zajedničkim snagama rade za Odžak.

Prije programa obilježavanja dana općine, predsjednik Čović je iskoristio za posjet odžačkoj župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja, gdje se susreo s župnikom vlč Ilijom Orkićem.

 

 

Continue Reading