Connect with us

Nogomet

STRMOGLAVI PAD MODRIĆEVOG SUIGRAČA

KOMENTAR: Kako upropastiti igrača vrijednog 94 milijuna eura: Nek igra s Ronaldom u momčadi!

Autor: Igor Knežević

Kad je u rujnu 2013. Velšanin iz Tottenhama prešao u Real za službeno identičan iznos od 94 milijuna eura za koliko je i Ronaldo došao iz Manchestera, to je moglo značiti samo jedno. Ronaldovu ljutnju.

O taštini Cristiana Ronalda napisani su brojni tekstovi i njegova egoističnost nije nikakva novost. Primjerice pretjerana proslava u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka kada je zabio nebitni gol s bijele točke za konačnih 4-1 protiv Atletica pa se skinuo do pasa i urlikao kao Hulk jedan je od takvih primjera. No, što kada Ronaldo svojim ponašanjem ugrožava suigrače i tako zapravo šteti cijeloj momčadi?

Naš Luka Modrić s Ronaldom je u sjajnim odnosima, no Gareth Bale nije te sreće. Kad je u rujnu 2013. Velšanin iz Tottenhama prešao u Real za službeno identičan iznos od 94 milijuna eura za koliko je i Ronaldo došao iz Manchestera, to je moglo značiti samo jedno. Ronaldovu ljutnju. Jer kako netko može vrijediti koliko i on, sigurno je Portugalac tada pomislio. Što Ronaldo misli o Baleu pokazao je puno puta na terenu, kada je s nezadovoljstvom reagirao na Baleove promašaje. Posebna priča je i izvođenje slobodnih udaraca. Bale ih dobiva na kapaljku, iako je sjajan izvođač, a Ronaldo je i tu bio spreman iskazivati nezadovoljstvo kad bi dopustio Baleu da puca.

Imati Ronalda kao stalnog kritičara na terenu sigurno nije lagano, pa je i to mogući razlog pada forme Balea zbog kojeg mu je pola navijača Reala već okrenulo leđa. Legenda irskog nogometa John Giles nedavno je izjavio da je Bale pogriješio što se nije suprotstavio Ronaldu prvi put kad ga je potonji kritizirao na terenu.

– Mislim da mu je palo samopouzdanje. Ako ga on plaši, a ja mislim da je, ja bih mu prišao i rekao, slušaj, ovdje sam da igram nogomet, a ti sada odje*i. Radit ću svoje stvari na terenu sviđale se one tebi ili ne. Morate se suprotstaviti takvim tipovima. Ne diraj ti mene, neću ni ja tebe. Morate biti jaki.

Bale je definitivno pružao više u dresu Tottenhama, ali treba znati da se momčadi više i drugačije brane kada igraju protiv Reala, a Bale je ipak poznatiji kao prodoran igrač, a tehnički je ipak slabiji na postavljenu obranu. Tako da sigurno i tu treba tražiti uzroke njegovih lošijih igara. Ponašanje Ronalda samo je dodatni remetilački faktor, zbog kojeg je Real možda ove sezone ostao bez ijednog trofeja. Nije ni čudo onda da 30 posto navijača Reala želi Ronaldov odlazak, shvaćajući da njegov egoizam zapravo uništava momčad. tropolje.info

Continue Reading