Connect with us

Uncategorized

OLUJA

VRIJEME I DALJE OPASNO: Nova upozorenja za cijelu Hrvatsku, OLUJA TEK DOLAZI!

Autor: M. Marić

Zbog snažnih, a ponegdje i olujnih udara vjetra Meteoalarm je za sve dijelove Hrvatske objavio niz upozorenja.

Ljetne temperature naglo su pale, a iz sandala uskočili smo u čizme. Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nepovoljne vremenske prilike nastavljaju se i sljedećih dana. Petak će Hrvatskoj donijeti pretežno oblačno vrijeme s kišom, većinom na istoku te osobito u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom. Kiša će biti obilnija.

U gorju će biti razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak i istočnjak, a na udare moguće i olujan vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranuočekuje se  umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, a prema jugu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka u gorju i središnjim krajevima uglavnom između 10 i 15, a drugdje od 15 do 20, mjestimice u Dalmaciji i u istočnoj Slavoniji i do 24 °C.

Zbog snažnih, a ponegdje i olujnih udara vjetra Meteoalarm je  za sve dijelove Hrvatske objavio niz upozorenja.

Screnshot/ meteoalarm
Screnshot/ Meteoalarm

 

Žuto upozorenje najavljeno je za sjeverozapadni dio unutrašnjosti, Istru i sjeverno Primorje, Slavoniju i Baranju, dalmatinsko zaleđe, Banovinu, Liku i Gorski kotar. Dodatno žuto upozorenje zbog moguće grmljavinske oluje na snazi je za čitavu Dalmaciju i dalmatinsko zaleđe te za Slavoniju i Baranju.

Vikend će biti promjenjljiv, a na kopnu pretežno oblačno. Povremeno će još biti kiše, poglavito u subotu kada mjestimice može biti obilnija. Tropolje.info

Continue Reading