Connect with us

Priopćenja

TIHOMIR OREŠKOVIĆ OBRATIT ĆE SE JAVNOSTI!

Javnost čeka neke odgovore nakon burnog jučeraÅ¡njeg dana. Daje li premijer ostavku, je li Petrov zatražio odlazak sebe, Karamarka i OreÅ¡kovića iz Vlade…

NAJNOVIJE: Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković dat će izjavu za medije, danas, 3. lipnja 2016. godine, u 14.00 sati, u Banskim dvorima.


Nakon jučerašnjeg napetog dana hrvatska javnost čeka nekakav odgovor. Podsjetimo, premijer je u četvrtak napustio Banske dvore, a sjednica Vlade iznenada je otkazana. Ministri koji su došli na sjednicu ostali su zbunjeni.

U večernjim satima pojavila su se nagađanja da se Orešković sprema podnijeti ostavku, što u Banskim dvorima zasad opovrgavaju. Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da bi se danas premijer ipak trebao obratiti javnosti. I N1 piše kako Orešković planira već danas sazvati konferenciju za medije na kojoj  će upozoriti Karamarka i Petrova da ovako Vlada više ne može funkcionirati.


IMA POTPORU PREDSJEDNICE: OREŠKOVIĆ ODBIO KARAMARKA!


Premijer nije pojasnio neodgovodive obveze (službene ili neslužbene nije precizirao) zbog kojih je sjednica Vlade odgođena samo pola sata prije početka.


Iznenadno odgođena sjednica Vlade pa održana telefonom!


Potredsjednik Vlade Božo Petrov u četrvtak nakon izlaska iz Banskih dvora novinarima nije želio dati izjavu, niti odgovarati na upit o odgodi Vladine sjednice, kao ni o kavi s premijerom Oreškovićem i prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom koju su popili u srijedu.

Večernji list navodi kako je, po riječima njihovog sugovornika iz vrha HDZ-a, Tomislavu Karamarku obavijest da se odgađa sjednica Vlade stigla pola sata prije nego što je sjednica trebala biti održana. U 13.30 sati javljeno mu je, pišu, da premijer mora napustiti Banske dvore zbog privatnih razloga i da je to razlog odgode sjednice.

Nadalje ističu kako je taj isti izvor kazao kako prekjučerašnja kava ni po čemu nije bila pesimistična niti dramatična. “Premijer nije na bilo koji način dao do znanja da bi mogao dati ostavku”, kazao je te dodao kako na kavi nije bilo drame koja bi rezultirala jučerašnjim premijerovim potezom.

Kako neslužbeno doznaje N1, na kavi koju su s ciljem smanjenja tenzija popili on te dva potpredsjednika Vlade, Petrov je iznio prijedlog rješenja kriza vlasti koja je paralizirala Hrvatsku. Petrov je na tom sastanku predložio da sva trojica – on, Karamarko i premijer – napuste Vladu kako bi se riješila kriza vlasti, no Karamarko je tu ideju odmah odbio. Most je za Index.hr opovrgnuo da je Petrov predložio da on, Karamarko i Orešković napuste Vladu kako bi se riješila kriza u Vladi.

Autor: I. G.Petak, 03. Lipanj 2016. u 09:47

Continue Reading