Connect with us

Nogomet

Menadžer desetljeća Zdravko Mamić

Osmi međunarodni sportski simpozij i prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma “Simposar 2019” službeno je otvoren večeras u Sarajevu.

I ove godine manifestacija, čiji je osnivač, direktor i televizijski novinar u BiH Sabahudin Topalbećirević, okupila je poznate sportske radnike iz Bosne i Hercegovine i regije, a ovoga puta kao najzvučnija imena su bila ona iz zagrebačkog Dinama, koji će se boriti u posljednjem kolu za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Specijalni gost na otvaranju “Simposara” bio je Raša Radovanović, jedini živi Srbin koji je osvojio europsko, svjetsko i olimpijsko zlato, a pritom je bio i klupski prvak Europe s Bosnom 1979. godine. Zbog svih tih silnih uspjehe njemu je večeras u Sarajevu uručena nagrada za životno djelo, prenosi portal Direktno.

”Drago mi je što nakon toliko vremena vidim svoje prijatelje i bivše sugrađane. Hvala Sarajevu i Bosni, hvala na velikom priznanju. Nadam se da ćemo se ubuduće češće viđati”, suznih očiju se prisutnima u Gradskoj većnici obratio Radovanović.

Pored Radovanovića, nagradu je dobila Ivana Španović, koja je proglašena za najbolju sportašicu regije.

Feair-play nagradu “Josip Katalinski” dobili su izbornici vaterpolista Hrvatske i Srbije, Ivica Tucak i Dejan Savić nagradu za životno djelo u oblasti novinarstva dobio je Milojko Pantić, nagrade u oblasti nogometa su pripale Vahidinu Musemiću, Mišu Smajloviću i Fuadu Muzuroviću, a priznanje je dobio i Dragan Kićanović, proslavljeni košarkaš.

Nagradu su dobili redatelj Ademir Kenović i bivši boksač Said Čolpa, kao i izbornik rukometaša Bosne i Hercegovine Bilal Šuman.

Posebno priznanje je uručeno Zdravku Mamiću, nekadašnjem prvom čovjeku zagrebačkog Dinama, koji je proglašen za menadžera desetljeća.

Za najboljeg nogometaša u regiiji proglašen je napadač zagrebačkog Dinama Dani Olmo, koji je sve očarao nevjerojatnim igrama u dresu “modrih”.

Najbolji na prostoru Bosne i Hercegovine je Amer Gojak, također nogometaš hrvatskog prvaka. Najbolji trener u BIH je Husref Musemić, doskorašnji strateg Sarajeva, koji je klubu s “Koševa” prošle sezone donio prvu duplu krunu u povijesti. Bez premca u regiji, kada je riječ o trenerima, bio je Nenad Bjelica.

bljesak.info

Continue Reading