Connect with us

Priopćenja

Ivica Todorić pred statusom bjegunca

I dalje se ne zna gdje je Ivica Todorić. Prema svim informacijama, na korak je do statusa bjegunca jer se očekuje da će tužiteljstvo izdati europski uhidbeni nalog.

Ukoliko je točno da se skriva u Londonu, Velika Britanija imat će rok od 60 dana za izručenje. Kako Todorić tvrdi da je žrtva političkog progona, procedura izručenja mogla bi biti vrlo složena.

Proteklih dana u medijima su se pojavile spekulacije da vlasnik Agrokora Ivica Todorić boravi u jednoj od vila u vlasništvu srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića i članova njegove obitelji koje posjeduju u engleskoj metropoli.

>>Najmlađi Todorić zaposlenik tvrtke u vlasništvu srpskog tajkuna

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, prijatelj je Ivice Todorića i Ljubiše Krstajića, srpskog poduzetnika za koga navodno radi i Ivan Todorić, u Srbiji je također procesuiran.

Inače, Županijski sud u Zagrebu blokirao je svu imovinu Ivice Todorića. Time je odobren zahtjev Državnog odvjetništva kako bi se, nakon što proces jednog dana bude okončan, osigurala naplata štete. Blokada se odnosi i na 55.000 m2 Kulmerovih dvora gdje je 1/4 imanja upisana na Ivicu Todorića.

 

M.M.

Continue Reading