Connect with us

Nogomet

Ivan Rakitić: “Poginuo” bih samo za Hrvatsku

Ivan Rakitić s hrvatskom nogometnom reprezentacijom sprema se za nedjelju – za Brazil.

Komentirao je suigrača Luku Modrića.

“On, i ja, i svi moji kolege, uvjeren sam, i svi u Hrvatskoj, sretni smo i ponosni na Luku. Neka ne stane na četiri. Ukoliko ne mogu ja, volim kad osvoje moje kolege. Isto tako sam jako tužan za Dejana, imao je priliku… Bitno je da nas Hrvata uvijek tu ima i da taj niz nikad ne stane”, kaže Rakitić u razgovoru za Sportske novosti.

Čini se da ostaje u Barceloni.

“Imam još nekoliko godina ugovor, prije svega volio bih ostati. A ako predsjednik odluči da još jednom mogu obnoviti ugovor, još jednom bih ga rado obnovio. Mislim da sam, uz sav respekt prema svima, u najvećem klubu na svijetu. Želim i dalje biti dio toga, odigrao sam 55 utakmica ove sezone”, poručio je.

Izbornik Zlatko Dalić puno mu znači.

“Točno je da imam poseban odnos s Dalićem. On je bio pomoćni trener u mladoj reprezentaciji prije osam godina kad sam igrao u njoj, uz to imamo dosta zajedničkih prijatelja iz Splita. Meni je stvarno Dalić jako, jako poseban. No, prije svega zato što je veliki radnik, veliki taktičar te ima jasne i dobre ideje. Iznimno volim raditi s njim, sretan sam što je s nama. Drago mi je što je dobio tu priliku. Uvjeren sam da će nas maksimalno spremiti, da ćemo biti jači nego prije. “Poginuo” bih samo za Hrvatsku. Bitno je da reprezentacija može rasti, da smo na dobrom putu, da je i Dalić sretan što je s nama. Vjerujemo u izbornika”, ističe.

Što će biti na SP-u?

“Pun sam samopouzdanja, odigrao sam najbolju sezonu, ne samo u Barceloni, nego općenito u karijeri. Jako sam sretan, dobro se osjećam, napokon mislim da sam našao pravu poziciju u reprezentaciji, istu koju igram u klubu. Moje želje su i iznad toga… Borit ću se, nadam se da ću moći pomoći kolegama najboljim igrom. Osjećam povjerenje suigrača i izbornika i to želim vratiti”, kaže Rakitić.

A što očekuju?

“Želja nam je, naravno, ići do kraja. Kao i svi, ne idemo na Svjetsko prvenstvo samo nastupiti. Sad se igra Roland Garros, niti jedan tenisač nije došao tamo da malo vidi Pariz, nego da proba. Svi znamo da je prvi favorit Nadal, ali idemo probati. Tako će i u Rusiji biti favoriti koji su klasika, a mi želimo biti iznenađenje. Plan nam je da 20 godina nakon naše velike generacije kažemo – tu smo i mi. Prije svega je bitno proći skupinu, pa se potom boriti u svakoj utakmici, te ići što dalje”, zaključuje Rakitić.

Izvor: narod.hr/Sportske novosti

Continue Reading