Connect with us

Kultura

Blagdan “Srce Isusovo”

Hvaljen Isus i Marija
Danas je svetkovina Presvetog Srca Isusova, koja se uvijek slavi u petak nakon druge nedjelje poslije Duhova.
Isus kroz povijest Crkve ne prestaje vjernike pozivati da u Njegovom Presvetom Srcu nadju utociste i sigurnu luku spasenja. Zato cu srcem i dusom objaviti ovu molitvu:
POSVETA ZUPNE ZAJEDNICE PRESVETOM SRCU ISUSOVU
Klececi pred Tvojim Sakramentom ljubavi Isuse, castimo Te, hvalimo i ljubimo Tvoje Presveto Srce, koje je potpuno sjedinjeno s rjecju Bozjom.
Blagoslivljamo Te i zahvaljujemo Tvom Srcu, iz cije smo punine primili svako dobro.
O, Srce Sina Bozjega, Srce predostojno stovanja, Srce ranjeno nasim grijesima, Tebi posvecujemo sebe i svoju zupnu zajednicu, sa svim njezinim pojedinim clanovima. Posebno Ti posvecujemo obitelji nase zupe. Daj da (p)ostanu prave kucne crkve, kojima si Ti srediste i izvor zajednistva.
 Posvecujemo Ti djecu i mlade, da se ne izgube daleko od Tebe, nego da rastu u vjeri i krscanskim krjepostima.
Posvecujemo Ti bolesne, da ne padnu u malodusnost i ocaj, nego da mogu prikazati svoje patnje kao zrtvu zadovoljstine za spasenje svoje i svih ljudi.
Posvecujemo Ti starce i osamljene, da nadju utjehu i okrjepu u Tvojoj ljubavi i otvore srce radosnoj nadi koja ih ceka.
Posvecujemo Ti nase udruge, marljive skupine i sve nase aktivnosti, da procvjetaju i dadu plodove krscanskog svjedocanstva.
Presveto Srce Isusovo, obecajemo Ti, da cemo nastojati da nase srce bude slicno Tvome, da zivi u cistoci i ljubavi, uzdizuci se sve vise od zemaljskih stvari.
Neka sidje na nas Tvoj blagoslov, o Srce puno ljubavi, da nam bude svjetlost u dvojbama, potpora u napasti i utjeha u trenutku smrti.
Amen

Continue Reading