Connect with us

Ekonomija

Vlada HNŽ-a obnavlja još tri škole

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je s ravnateljicama Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tri osnovne škole s područja Grada Mostara.

Projekt koji se realizira u sklopu Projekta energetska učinkovitost u BiH podrazumijeva obnovu JU OŠ „Antuna Branka Šimića“, JU „IV osnovna škola“ i JU OŠ „Ivana Gundulića“ za što je osigurano 1.650.000,00 KM.

”Današnje potpisivanje Ugovara još je jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja ove Vlade. Podsjetit ću, u nekoliko sam navrata kazao kako ćemo učiniti sve da tijekom ovog mandata energetski obnovimo i utoplimo sve škole u našoj županiji.

Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo već veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti”, kazao je predsjednik Herceg, dodavši ”kroz ove projekte ostvarujemo nekoliko vrlo bitnih ciljeva. Prije svega učenicima i prosvjetnim djelatnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uvjete za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onu razinu koja je primjerena vremenu u kojemu živimo.

Zahvaljujem ravnateljima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripravi ovih projekata, te očekujem da već u mjesecu rujnu učenike i prosvjetne djelatnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti”, zaključio je predsjednik Herceg.

Hvala predsjedniku Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanske županije na naporima koje čine kako bi naši učenici i kolege djelatnici imali što ljepše i optimalnije uvjete za rad. Raduje nas da se Vlada pri odabiru objekata koje će obnoviti odlučila upravo za naše škole, to je za nas dodatni poticaj i obveza da nastavimo predano raditi i sva svoja znanja ulagati u odgoj i obrazovanje naše djece, istaknule su tijekom potpisivanja Ugovora ravnateljice tri osnovne škole.

Inače, kroz Projekt energetske učinkovitosti do sada je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji obnovljeno 11 objekata za što je utrošeno više od 10 milijuna KM

Continue Reading