Connect with us

Business

Tuđmanov miljenik, umirovljeni general HV-a, novi je šef JANAF-a

Ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade obavijestio je javnost o novom vršitelju dužnosti predsjednika uprave Janafa.


Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa, rekao je, prenosi N1, Ćorić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa d.d. gospodina Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član uprave gospodin Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave, objasnio je.

Mr.sc. Stjepan Adanić već radi u Janafu, a u javnosti je poznatiji jer je bio državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine, a početkom devedesetih i pomoćnik ministra obrane.

Rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru, a školovao se u Hrvatskom zagorju. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin brigadnog generala HV-a. Slovio je kao Tuđmanov miljenik u vrijem dok je dr. Tuđman bio predsjednik  Hrvatske.

Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Bio je šef vojnog kabineta Franje Tuđmana i glavni pregovarač RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a. Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora.

M.M. /Foto: pxll

 

Continue Reading