File not found. Tjedni komentar… Životom svojim prisežem i kažem “ključna je angažiranost generala Rojsa u promociji istine o postrojbama HVO-a” – tropolje.info

Ekonomija

Tjedni komentar… Životom svojim prisežem i kažem “ključna je angažiranost generala Rojsa u promociji istine o postrojbama HVO-a”

Istina je jedino uspješno oružje u borbi sa neistinama  “ispletenim od potrebe do potrebe”
Konačno je došlo novo braniteljsko vrijema, nikad nije kasno za ISTINU koja tako snažno bistri um tamo gdje smo najmanje očekivali.
I tako, nakon proslave veličanstvene vojne akcije “Oluja” u 2021-om ljetu Gospodnjemu Predsjednik Milanović je dodijelio odličja Vojnoj policiji  i PPN “Ludvig Pavlović”
Vidljivo je došlo “novo braniteljsko vrijeme” Ljudi veseliji, zadovoljniji, pozdravljaju jedni druge, razgovaraju i pozivaju na kavu, jednostavno vratilo se svijetlo. Tama je trajala dugo, ali svijetlost je konačna i vječna.
Branitelji raspravljaju međusobno sretni, pozivaju i odaju priznanje zaslužnima u promoviranju istine o HVO snagama. Predsjedniku Milanoviću su zahvalni na izgovorenim istinama jasno glasno i bez uvijanja u kulturu komunikacije, a takvog govora ne imadosmo još od vremena pokojnog  Predsjednika Tuđmana. U razdoblju zadnja dva desetljeća svega smo se nagledali a najmanje konkretne činjenične retorike o bolesnom stanju u koje nas uvede  Visoki predstavnik i evo 20 godina smo na kisiku preživljavanja ka najstariji, najsnažniji i najmalobrojniji narod u BiH. U tom razdoblju smo se raslojili na malo “uspješnih” i mnogo obrspravljenih,  pa i gladnih. Jedini koji je kontinuirano istinu zastupao, govorio i zbog tog neprihvaćen je general  Ljubo Ćesić Rojs. Narod pamti.
Danas 22 godine nakon smrti Prvog Predsjednika svih Hrvata posebnu pozornost je izazvala najava dodjele Odličja za 2022 godinu, koja kaže kako će odličja od Predsjednika primiti:
1.  Prva Poskok bojna, “poskoci”
2. 66ta Inžinjerijska pukovnija
3. Postrojba ratnog zrakoplovstvo.
Zadovoljni smo i sretni. Prirodno, kako su Poskoci predvoditelji svih Prvih dragovoljaca, ozbiljnost je potpuna i bezkompromisna. Kao i uvijek pojavili su se neki koji “vide” samo iz osobnog / sebeljubnog ugla pa veličaju svoje zasluge a omalovažavaju istinu( kreiraju nered)
Naš analitički tim isključivo zastupa istinu i kritizira ono što nije dobro. Obveza i odgovornost nam je učiniti isto. A sve radi jedinstva i zadovoljstva koje može održati samo ISTINA.
Zbog sveg braniteljskog i hrvatskog puka ponavljamo:
Ključna je uloga Generalskog zbora, odnosno ustrajnost Generala Rojsa za uvažavanje istine o ulozi HVOa u obrani Republike Hrvatske.  Slobodno možemo kazati da nije bilo Generala  Ljube Ćesića Rojsa, niti jedno odličje se ne bi dodijelilo postrojbama HVO-a
Nitko, izuzev Generalskog zbora i Generala Rojsa, ne samo da nema zasluge, već nije nikad ni predložio naše postrojbe za odličja. Iskreno, Zahvalnicu i Sat Poskok bojne Predsjedniku Milanoviću, kao znak pažnje i dobrodošlice u Mostar je uručio Prvi dragovoljac i(prvi  izabrani) zapovjednik Prve Poskok bojne Mladen Ljubić Vajta Predsjedniku Milanoviću i naglasio kako je Predsjednik Republike Hrvatske ujedno i Vrhovni  Zapovjednik Poskoka i HVO postrojbi. U ulozi koju je prezeo, ujedno je bio i izaslanik Generala Ljube Ćesića Rojsa podpredsjednika Generalskog Hrvatskog Zbora.
Generalski Zbor je krovna braniteljska organizacija a Predsjednik Generalskog zbora je General Pavao Miljevac. Još jednom zahvaljujemo na zalaganju Generalskog zbora i ustrajnosti Generala Rojsa, kapa do poda.
U cijelosti  prenosimo izjavu Voditelja analitičkog tima BPZa Mladena Ljubića Vajte upućene Generalu Rojsu:
“Generale Rojs, ja kao Prvi izabrani ratni zapovjednik HVO-a nikad ne ću dozvoliti nikome da prekraja istinu o domovinskoj povijesti. Ponosni smo Generale na Tebe kao jednog od najbližih suradnika Prvog hrvatskog predsjednika Dr Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška. Ponosni smo na Tvoje zalaganje za istinu o HVO postrojbama. Zahvalni smo što poštuješ Hrvatske institucije, a posebno Instituciju Vrhovnog zapovjednika i Predsjednika Republike Hrvatske. Zahvalni smo za svaku Tvoju riječ i riječ Predsjednika Generalskog zbora upućenu Predsjedniku Milanoviću, a koja je rezultirala  da Predsjednik Republike Hrvatske bude i djelotvorni zagovornik rješenja problema Hrvata u Bosni i Hercegovini, zemlji političke trojedinosti (Bošnjaka, Srba i Hrvata) .
Hvala ti Generale Rojs, jer sjeme koje smo davno zasijali svi zajedno, branitelji i narod,  svojom krvlju zalijevaše poginuli i ranjeni dragovoljci, konačno se oplodi u 2021 godini.
Pokoj vječni mrtvima  a zajedništvo i mudrost živima uz pomoć  Trojedinoga Boga, Oca i Sina”
Mladen Ljubić-Vajta @
Analitički tim bpz.