Kultura

Tjedni komentar….. travanj 2023 godine…ponavlja se travanjski paket…Većina ne postoji jer nema manjine..

Nije nam cilj pisati kako će se formirati  Federalna Vlada,  vidljivo je da legaliziranje “alijanse i platforme” teško ide  Narodne mudroslovice se javljaju kad im dođe vrijeme ( “u turčinu vire nima”)… trakavica nastavlja u nedogled.  Teško je promijeniti paradigmu, ako si u smjernicama Islamske zajednice, nisi na Zapadu, na Istoku si, nije lako a srce te vuče na Zapad, jer srce zna gdje ti je mjesto…teško je to.. Slijedom  takvog uma svi projekti završavaju kao i travanjski …bez uspjeha i dogovora.
Mudra politika  Islamske zajednice, koalicije i jedinstva traje 30 godina i osnaženi su  istočni  zakoni. A vlastodršci u izobilju resursa i moći izgubili i vjeru i  mjeru i sram ( bez odgovornosti, uvijek u obrambenom stavu od “neprijatelja”). Zavaravanje, otezanje i neizvršenje potpisanog je u kampanji  priznao i SDA predsjednik, i time priznao da ne želi državu za sve narode koji u njoj žive, te nepoštivanje Mirovnog Sporazuma potpisanog u Daytonu.
Ustrajno se radi  na projektu “što je tvoje to je moje”  uz politiku  “kadli, tadli”.
O početka su znali islamisti da je država tri jednakopravna naroda udar na  Islamsku zajednicu. Za ovih 30 godina Federaciju  pretvaraju u Republiku Bosnu, proces u tijeku…  (samo slijepci  ne vide politički učinak) a Herceg Bosna je likvidirana ( tko vjeruje u Boga zna da je “križ. put istina i život” pa i čovječji planovi su snovi jer “kad čovjek pravi planove Bog se smije”) “darovana” u Federaciju, utopila se.

 

Hrvati opstaju samo još u Županijama sa hrvatskom većinom, uz maksimalno i principijelno zajedništvo, a ako ih  nadvlada oholost pa se razjedine ni tamo ih neće biti. Ozbiljna vremena zahtijevaju ozbiljne hrabre političare, vizionare i mudrace. Zajedništvo znači za jedan cilj ( ne osobu), za koji se udružuje uz uvažavanje svakoga, bez oholosti (tko želi biti prvi neka bude zadnji)
Povijest se ponavlja, travanj je … nema dogovora jer  isti su odlučili da nema dogovora. Prirodno, slijedi intervencija  Visokog predstavnika međunarodne zajednice, a  iskustvo “govori” … uglavnom na  dobrobit bošnjačko muslimanske koalicije, koja je u zajedništvu IZ.
Zastupnički dom parlamenta FBIH  neće imati većinu bez bošnjačko muslimanske koalicije.
I tako u tekućoj 2023 godini “predziđe kršćanstva je u entitetu Republika Srpska  ( Vrbaški grad / banjalučka tvrđava koja je najduže odolijevala osmanskim napadima, a uspjeli su je osvojiti 1521 godine i pretvoriti u središte Bosanskog pašaluka sve do 1639 godine kada se premješta u Sarajevo)
U susret XIV Saboru HDZ BiH
U Bibliji piše “narod bez vodstva propada” slijedom istog… daj nam Bože najbolje i najmudrije vodstvo koje će žrtvovati sebe za narod i ekonomski opstanak u domu i domovini Bosni i Hecegovini.
Autor objave Mladen Ljubić Vajta

Exit mobile version