Connect with us

Kultura

Tjedni komentar… Predsjedniče Hrvatskog narodnog sabora pozdrav Vam od Prvih dragovoljaca HVO-a i organizatora otpora HVO-a te čestitke na preuzimanju visoke državničke dužnosti Predsjedavajućeg Doma Naroda BiH.

Odavno nije zaprimljeno više poruka  na naše portale kao javna potpora  Predsjedniku  HDZ BiH  i HNS BIH kao ovih dana.
Ponosni smo na Predsjednika Čovića, kako reče  legendarni nogometaš Jadran Topić.
Kao svjedok domovinskog ratnog vremena u kojem  se brigadiru Topiću i brigadiru Zeleniki odaje potpuno priznanje kao prvim ratnim Zapovjednicima HVO-a, odnosno Brigadir Jadran Topić predsjednik  HVO Mostar a brigadir Petar Zelenika prvi ratni zapovjednik HVO Mostar.
Zajedno kako u ratu tako i u miru,
bliskost Prve dragovoljačke postrojbe u Domovinskom obrambenom ratu BiH Poskok bojne POSKOCI HVO Široki Brijeg se pokazala kao prvi i pravi štit istine o Domovinskoj povijesti. Sve postrojbe su dale svoj doprinos, a posebno korektan je odnos prvih dragovoljaca, organizatora otpora je prepoznatljiv i neraskidiv u očuvanju istine i zajedništva koje je utkano u stranačku strukturu HDZ-a kao ključnog političkog zastupnika, odgovornog za budućnost Hrvatskog naroda i jednakopravnost  sa ostala dva naroda u BiH.
Težak je put do zajedništva, posebno kad se sjetimo hira Ive Sanadera, kalvarije  predsjednika Čovića, a i snage organizatora otpora koja se tad pokazala na čelu sa brigadirima Topićem i Zelenikom, te vjernost Poskok bojne. Poznato je šta znače izbori, jedinstvo i snaga političkih predstavnika. I uvijek treba znati “narod bez vođe je kao stado bez pastira”.
HDZ BIH: Čović zadovoljan stanjem u stranci, očekuje veliku pobjedu na lokalnim izborima - Fenix Magazin

Izetbegović predsjedatelj državnog Doma naroda, Čović i Špirić zamjenici – Vrisak.info

Važno je da Hrvatski Član Predsjedništva u Domu Naroda Bosne i Hercegovine preuzme svoj mandat predsjedavajućeg Doma naroda. Svjesni smo kako se mreža plete na svakoj strani, a Bog zna koji ciljevi su sukladni Božjim Zapovijedima, jedinstvenim za sve narode svijeta.
Mi Hrvati smo svjesni kako samo u zajedništvu opstajemo. Mudrost i razboritost nam je potrebna, a pohlepa, egoizam, zavist i ljubomora NE jer sve uništava. Ne srljajmo kao guske u maglu , čuvajmo jedinstvo u gradovima, a posebno u Mostaru i sličnim gradovima. Ne mijenjaj tim koji pobjeđuje, gradonačelnike, načelnike, timski rad je pun pogodak, podmlađivanje je osvježenje i nova snaga, uz uspješne seniore je zagarantiran dugoročni uspjeh. Poznato je kako tiha voda brege valja,  politika je proces koji traje… a zajednica nema alternative.
19.srpnja 2024 sve  pozivamo na svetu Misu u Crkvu na Širokom Brijegu kojom obilježavamo obljetnicu utemeljenja Poskok bojne, prvi rejonski stožer se nalazio u Ljubotićima, treći rejonski stožer na Uzarićima a oba rejonska stožera (brda i blata) je zaštitnik Sveti Ante. Fra Jozo Zovko je davne ratne godine blagoslovio Poskoke u Međugorju, A vidjelica Vicka je kazala kako su Poskoci pod zaštitom Gospe Širokobriješke i Međugorske te ih zavjetovala da se ne  razilaze i bit će dobro, neće poginuti. Poskoci znaju da zajedništvo nema alternative, Božja je zadnja
Autor objave
BPZ.ba
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading