Connect with us

Uncategorized

Dragi članovi i simpatizeri Općinske organizacije HDZ-a BiH Usora,

Danas želimo podijeliti s vama važne vijesti koje su se dogodile u Skupštini Zeničko-dobojske županije. Na čelu sa našim bivšim predsjednikom Županijskog odbora HDZ BiH Zeničko-dobojske županije, gospodinom Ivom Tadićem, skupštinska većina je imenovala novu Vladu Zeničko-dobojske županije.
Nažalost, ova promjena ima posljedice i za našu Usoru. Prvi puta nakon 2014. godine, Usora neće više imati svog ministra u Vladi ZDŽ. Ovim putem želimo istaknuti da smatramo da je nova Vlada ZDŽ izglasana suprotno Ustavu Zeničko-dobojske županije (članak 5.), te posebno ističemo našu duboku zabrinutost zbog činjenice da bivši predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ZDŽ aktivno sudjeluje u ovim neustavnim aktivnostima.
Unatoč ovim izazovima, želimo se zahvaliti našem dosadašnjem ministru, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, gospodinu Zlatku Jeliću. Njegov kontinuirani rad osigurao je sredstva kako bi se brojni projekti u našoj Općini Usora završili. Spomenuti ćemo samo posljednji kojim je osiguran iznos od 250.000 KM čime je osiguran završetak radova na športskoj dvorani u Žabljaku.
Također, želimo se zahvaliti dosadašnjoj ministrici, Ministarstva zdravstva, doktorici Tanji Radoš Kosić, koja je u kratkom vremenskom periodu odigrala iznimno značajnu ulogu za nas u Usori. Njezin trud i zalaganje rezultirali su osiguranjem sredstava u iznosu od 200.000 KM za nabavku RTG uređaja za Javnu ustanovu Dom zdravlja “Prim. dr. Mijo Grgić.”
Ova sredstva znače puno za našu zajednicu, i pokazatelj su koliko se može postići kada zajedno radimo za boljitak naše Općine Usora. Nastavit ćemo se boriti za naše interese i razvoj našeg kraja.
Hvala svima na podršci, i zajedno ćemo graditi bolju budućnost za Usoru i sve naše građane.
S poštovanjem,
Općinski odbor HDZ BiH Usora
Nezir Pivić preuzeo je danas premijersku dužnost od dosadašnje premijerke Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amre Mehmedić.

Press služba ZDK

Continue Reading