Connect with us

Kultura

[ SVETI STIPAN ] Čerin

Danas smo na Čerinu proslavili blagdan našeg nebeskog zaštitnika – svetog Stjepana Prvomučenika ⛪🙏🇻🇦🇭🇷
Za tu prigodu župna zajednica pripremala se trodnevnom duhovnom pripravom, a danas je kod spomen obilježja odana počast poginulim i stradalim braniteljima iz župe Čerin te je, na vanjskom oltaru župne crkve, slavljeno svečano misno slavlje koje je predvodio don Mihovil Kurkut, salezijanac i ravnatelj nakladničke kuće Salesiana.
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća počast poginulima iz župe Čerin u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu i poraću te u Domovinskom ratu odali su Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije i zamjenike predsjedatelja Skupštine HNŽ, Miljana Glamuzina, članica Predsjedništva HNS i glavni tajnik HDZ BiH, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, predstavnici mjesne zajednice Čerin i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Molitvu za spokoj poginulih hrvatskih vitezova predvodili su fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće, dok je župni zbor izveo himnu.
Nakon odavanja počasti poginulim uslijedila je procesija s kipom sv. Stjepana Prvomučenika, koji su ove godine nosili mladići iz Čalića, a nakon toga i svečano misno slavlje.
Koncelebrirano misno slavlje predvodio je don Mihovil Kurkut, koji je također bio i predvoditelj duhovne priprave.
SVETI STIPAN VRUĆE LITNJE DOBA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.