Connect with us

Scena

Svečano otvorena manifestacija “Neumsko ljeto 2022.”

Večeras, 16. lipnja u svečanoj dvorani Grand hotela Neum svečano je otvoreno “Neumsko ljeto 2022.”. Uz prigodan program te mnoštvo uzvanika iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, predstavljene su blagodati života u Neumu, mjestu koje spaja more i kamen.

Manifestaciji su sudjelovali i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović.

Sama manifestacija “Neumsko ljeto 2022.” obuhvaća kulturne, sportske i zabavne događaje u Neumu i njegovom zaleđu od sredine lipnja do početka rujna s ciljem turističke promocije ovog jedinog grada u BiH koji izlazi na more.

Prisutnima se na samom početku obratio načelnik općine Neum, Dragan Jurković

– Neum je mjesto koje živi od turizma, trudimo se od Neuma stvoriti mjesto ugodno za život. Ovim putem zahvaljujem svim razinama vlasti na podršci u svim našim projektima, rekao je Jurković.

Osim njega obratila se i Edita Đapo, federalna ministrica okoliša i turizma.

-Zahvaljujem svima na dolasku na otvorenje jedne ovakve manifestacije te zahvaljujem organizatorima na pozivu. Za pomoć turizmu izdvojeno je 30 milijun KM. Sve financijske mjere ne bi bilo moguće da nemamo potporu federalne ministrice financija. Zaista se ponosimo turizmom u BiH, za nas je važno da turist odlazi zadovoljan nakon svog odmora. Program u Neumu je ove godine zaista bogat, izvanredan. Kao federalna ministrica pozivam i domacć i strane turiste na odmor u Neum, tko god dođe u Neum osjeća smiraj i dobrotu naših ljudi, završila je ministrica.

Na otvorenju su bili prisutni i gosti iz Hrvatske, a ovaj put to je bio državni tajnik Ministarstva turizma Republike Hrvatske Tonći Glavina.

– Iznimna mi je čast da vas mogu pozdraviti ispred Ministarstva turizma i u svoje osobno ime. Vjerujem da nas sve skupa očekuje iznimna turistička sezona, a ovo je odlična prilika da oživimo isti nakon gospodarskog potresa koji smo imali protekle dvije godine, zaključio je Glavina.

Posljednja se prisutnima kratkom izjavom obratila Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

-Drago mi je da imam priliku obratiti vam se s par riječi, veseli me da će ova kulturno-zabavna manifestacija upotpuniti turističku ponudu hercegovačkog bisera na moru. Bogat i sadržajan program svakako je prilika za učvršćivanje veza među ljudima, napose u kulturi. Ova manifestacija nudi pregršt sporta, glazbe i likovne umjetnosti do svega onoga što dodatno Neum i njegovo zaleđe mogu ponuditi. U tom smislu ova manifestacija postaje tradicija i lijepo okupljanje za sve goste. Na poseban način čestitam načelniku i organizatorima na organizaciji jedne ovakve manifestacije, zaključila je Krišto.

Organizatori ističu da su izuzetno ponosni na trud, rad i angažman mladih koji je osjetan prilikom pripreme samog programa “Neumskog ljeta 2022. godine”.

Continue Reading