Connect with us

Kultura

Prvi intervju Zorana Mamića: ‘Sve što je moj brat rekao na presici je istina’

Mamić je rekao kako je cijelo vrijeme u Zagrebu, te da se ne osjeća krivim, no da će poštivati tu odluku. “Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti”, rekao je Mamić.

Priupitan o tome hoće li odgađati odlazak u zatvor, Mamić je rekao da će se prije svega konzultirati sa svojom obitelji i odvjetnicima.

“Konzultirat ću se, prije svega, sa svojom obitelji, s odvjetnicima, situaciju da li, eventualno, postoji mogućnost, obzirom da imam i dijete do godinu dana, da su to neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana”, rekao je Mamić, pa je dodao kako je u načelu spreman otići u zatvor kako bi to što prije riješio. “Ja ću ove godine navršiti 50 godina. Odradit ću, ako budem morao i kad budem morao, tu kaznu i želim poslije toga normalno živjeti”, pojasnio je.

Stoji u potpunosti iza svog brata

Mamić je potom rekao kako o USB sticku koji je njegov brat poslao USKOK-u zna podosta detalja.

“Na žalost, ne mogu ih zbog tih tajnosti istraga, iako izlazi puno informacija van, ne mogu detalje govoriti. Međutim, ono što je meni nevjerojatno je da je taj stick ili ta njegova izjava od negdje desetog mjeseca, čini mi se, tamo i da sad odjednom se to jako aktualiziralo kad je on istupio van, kad je on to rekao”, misli Mamić, koji kaže kako do sada nije bio na ispitivanju u USKOK-u i da ga nisu pozvali.

Iza svog brata Zdravka stoji u potpunosti, te tvrdi da je sve što je rekao istina.

“Apsolutno je istina. Ono sve što je rekao na onoj pressici je istina. Od prve do posljednje riječi. Naravno da oni moraju to provjeriti, ali velim, postoje mehanizmi. Policija, sudstvo, PNUSKOK. Tko radi sve te izvide može vidjeti da li je netko dolazio u Bosnu i Hercegovinu, u hotele, kad je prelazio granicu. Postoje one nekakve bazne stanice telefonske pa se može vidjeti da li su bili blizu ili su bile zajedno. Znači, postoji toliko toga. Ako netko hoće napraviti posao kako treba on ga i može napraviti”, zaključio je Mamić.

S Mourinhom nakon utakmice

Na kraju intervjua, Mamić je Dinamu poželio puno sreće, puno uspjeha i puno dobrih rezultata.

“Navijačima želim da budu uz klub, da bodre klub jer ova momčad i klub svojim rezultatima, svojim proteklim radom je pokazao da su, ne na dobrom, nego fantastičnom putu i treba ih podržati kao što je to jučer došla ogromna masa navijača pozdraviti momčad i čestitati im na odličnoj igri i na pobjedi”, rekao je bivši trener.

U prvom dijelu intervjua za RTL, Mamić je rekao kako je njegova sreća zbog rezultata enormna, te da je ponosan na cijelu ekipu, na cijeli stručni stožer i na cijeli klub. Priznao je da je ponosan i na sebe, jer je kaže, prije tri dana bio s ekipom Dinama. Ispričao je kako je i ta tri dana koja nije bio s ekipom bio u kontaktu sa stručnim stožerom, s kojim je pripremao utakmicu.

Mamić je rekao kako je nakon utakmice imao prilike porazgovarati i s trenerom Tottenhama, Joséom Mourinhom.

“Pa vidjeli smo se poslije utakmice, čestitao je, pohvalio je jako našu momčad. To se uostalom vidjelo s njegovim izjavama i na Areni i za engleske medije. Odao je veliko priznanje Dinamu”, rekao je Mamić.

Continue Reading