Connect with us

BiH

Predsjednikov “Predsjednički” Nastup i Komentar Analitičkog Tima………..

Predsjednik Čović u emisiji 1 na 1 kod Romana Bolkovića

Predsjednik Čović u emisiji 1 na 1 kod Romana Bolkovića

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović bio je gost emisije 1 na 1 kod Romana Bolkovića.

U emisiji se razgovaralo o tome što za BiH znači izbor Bidena za američkog predsjednika, je li realno mijenjati daytonski sporazum i u kojem smjeru, o važnosti predstavnika EU-a i SAD-a u BiH te dolasku Christiana Schmidta na mjesto visokog predstavnika, o građanskom konceptu u BiH, o neprovođenju presuda Ustavnoga suda, o promjeni Izbornog zakona kao prioritetnom političkom pitanju, o Komšiću i legitimnom predstavljanju Hrvata, izbornim prijevarama u Mostaru, o tome kakav je stvaran odnos Dodika i Čovića, o ambivalentnom odnosu s SDA i Bakirom Izetbegovićem, o potpori državne politike RH i premijera Plenkovića te angažmanu premijera Plenkovića na europskom i međunarodnom planu u problematiziranju statusa hrvatskog naroda u BiH, otkud nerazumijevanje politike Sarajeva za probleme Hrvata u BiH unatoč raznovrsnoj pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na putu u EU, kad će BiH postati članicom EU-a i NATO-a, o eskalaciji migrantske krize te može li BiH biti u budućnosti funkcionalna europska država.

Komentar Analitičkog Tima………..Općenito

Vjeruje u pobjedu: Čović vjeruje u zajedništvo Hrvata / Bljesak.info | BH  Internet magazin

  Ako nema zajedništva u narodu, to je kao život siročeta (bez roditelja)

Trideset godina naš narod boj bije ne samo za jednakopravnost već i za opstojnost u BiH. Teško je analizirat bez planova, a  onaj koji je planirao danas se sam sa sobom ne slaže, jer to je bio svjetski proces.
Da, ostvaren je vjekovni san, stvorena je hrvatska neovisna država. Za život u njoj treba biti strpljiv, živimo za  dan da se pojavi naš “Orban”
Ali život našeg naroda u BiH je nešto što boli i na pomisao da u 21 stoljeću nemamo svoju slobodu, pogaženi i poniženi smo jer se ismijava i lažira predstavnička demokracija.
U principu narod ne voli političare pa ih krivi za sve. Ali u slučaju položaja Hrvata u BiH krivi su svjetski moćnici.
Ova generacija političara na čelu sa Draganom Čovićem napravila je mudar iskorak, kreirajući snažno zajedništvo u BiH te uz pomoć politike RH članice EU  proširili istinu o nacionalnom vitalnom interesu, položaju Hrvata u BiH.
Sada, kad nam je najpotrebnije strpljenje, popuštaju neke  slabe karike i “puca” zajedništvo.
Posljedice su vidljive, ali i nužnost eliminacije uzroka  nevolje.

Moram reći “ej, ženo šta ti bi.??? U tvojim pokajanjima je sudbina našeg naroda. “

HDZ

ANALITICKI TIM BPZ BA
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA

Continue Reading