Connect with us

BiH

Predsjednik Čović održao sastanak s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine

 

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH održao sastanak s predsjednikom i dopredsjednikom Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedinom Šatorovićem, Sašom Živkovićem i Fikretom Alićem.

Okupljeni dužnosnici razmijenili su informacije o trenutnom stanju koronavirusa u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na negativne posljedice po gospodarstvo kao i rastuću zabrinutost o radnim mjestima i pravima radnika diljem države.

Predstavnici sindikata su, kroz detaljnu analizu situacije, obavijestili dr. Čovića o vodećim izazovima, ističući bojazan od narušavanja prava radnika i masovnih otpuštanja koji predstavljaju stvarnu ugrozu socio-ekonomske situacije Bosne i Hercegovine.

Dr. Čović je, tom prilikom, zajedno sa sugovornicima istaknuo potrebu stvaranja konstruktivnih rješenja sa svim relevantnim sudionicima, naglašujući da sada nije vrijeme za ishitrena rješenja te da se, zajedno sa stručnim osobama, moraju kreirati rješenja koja će spremno i sukladno odgovoriti na rastuće izazove u višestrukim sektorima kako bi se hitno i prioritetno zaštitila radna mjesta, prava radnika i socio-ekonomska stabilnost.

HDZ BiH

Continue Reading