Connect with us

Sinovi povijesti

Predsjednik Čović na obilježavanju 30. obljetnice HDZ BiH u Bihaću: Žurno riješiti sva sigurnosna i egzistencijalna pitanja s kojima se suočava bihaćki kraj

U Bihaću je obilježena 30. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice BiH kojoj je nazočio i predsjednik HDZ BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Čović.

U sklopu posjete i svečanog obljetnice GO HDZ BiH, predsjednik Čović bio je na prijemu i kod bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića s kojim je razgovarao o aktualnim projektima na prostoru Grada Bihaća, kao i svim sigurnosnim izazovima s kojima se bihaćki kraj suočava zbog nekontroliranog protoka migranata. Na sastanku je zaključeno kako državna razina, s obzirom na svoje nadležnosti, mora kontrolirati akumuliranje migranata na ovome zapadnom dijelu BiH te uz koordinaciju nadležnih policijskih i pravosudnih institucija spriječiti sve veće međusobne sukobe među migrantima, kao i sve učestalije napade i provale u obiteljske kuće.

Domaćini današnjeg obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja GO HDZ BiH Bihać predsjednik GO HDZ BiH Bihać Saša Sokač skupa s predsjednikom ŽO USŽ HDZ BiH Franjom Jurićem predstavili su trenutne aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore u Bihaću.  

Predsjednik Čović izdvojio je važnost da se glas hrvatskog naroda čuje na prostoru Grada Bihaća, ne samo zbog infrastrukturnih projekata od lokalnog značaja, nego i zbog uloge hrvatskog naroda u najgorim vremenima opsade bihaćkog kraja. Predsjednik Čović je dao potporu okupljenoj koaliciji u okvirima HNS-a kako bi kroz zajedništvo Hrvata na ovome prostoru imali važan glas prema svim budućim, ali i aktualnim strateškim projektima Bihaća.

 

Continue Reading