Connect with us

Ekonomija

ORGANIZATOR MOSTARSKOG MOLITVENOG DORUČKA MILOŠ: Mostar može ići dalje samo uz zajedničke napore i međusobno uvažavanje

Molitveni doručak za jugoistočnu Europu, po uzoru na tradicionalni skup koji se u Washingtonu organizira skoro sedam desetljeća, ove godine se održao od 27. do 29. svibnja u Mostaru.

Svrha događaja je promovirati načela zajedništva i suradnje te razumijevanja i uvažavanja kako među pojedincima, tako i među narodima i državama u ovome dijelu svijeta.

Predsjedatelj organizacijskog odbora mostarskog molitvenoga doručka Dalibor Miloš kazao je kako je jako zadovoljan realizacijom i uspješnošću ovog događaja.

-Kao što smo više puta ponovili, ovo nije bio politički skup nego zatvoreni doručak dobrih prijatelja i ljudi koji dijele zajedničke vrijednosti i koji su došli dati neki poticaj i gradu Mostaru i Bosni i Hercegovini kako bismo pokušali izaći iz ovog nekog sivila i krenuli dalje – kazao je Miloš nakon središnjeg događaja koji je upriličen u subotu ujutro.

Istaknuo je kako Mostar može ići dalje samo zajednički, uz poštovanje i međusobno uvažavanje svih žitelja ovog mjesta, a bez toga, kako kaže, nema suživota ni egzistencije.

-‘Molitveni doručak’ pružio je priliku gradu Mostaru za još jedan vrlo pozitivan iskorak i pozicionirao ga kao prostor susreta i suradnje za cijelu regiju jugoistočne Europe – kazao je ranije u izjavi za Fenu Dalibor Miloš.

Tradicija organiziranja molitvenoga doručka u SAD-u traje još od 1953. godine. Zamišljen je i organiziran kao forum na kojem se okuplja politička, društvena i gospodarska elita koja u duhu molitve i zajedništva nastoji cijelom svijetu poslati poruku o nužnosti dubljeg međusobnog razumijevanja, kao i intenzivnije suradnje na realizaciji zajedničkih ciljeva.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera, broj sudionika ‘Molitvenog doručka’ u Mostaru ograničen je na trideset uzvanika./HMS/

Continue Reading