Connect with us

Ekologija

Održana sjednica HNS-a: Implementacijom presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH stvaramo ključne preduvjete dugoročne stabilnosti

U Mostaru je održana 20. redovna sjednica Predsjedništva HNS-a. Na današnjoj sjednici članovi HNS-a razgovarali su o političkim aktualnostima u Bosni i Hercegovini, tekućim razgovorima na temu reformskih procesa izbornog zakondavstva, kao i pripremama za predstojeći izborni Sabor HNS-a.

Predsjednik HNS-a dr. Čović upoznao je članove Predsjedništva HNS-a o dinamici razgovora na temu Izbornog zakona te najavio dijalog i dvodnevne susrete svih aktera i međunarodnih predstavnika sredinom svibnja, s obzirom na postavljene rokove i privođenje svih razgovora i realizacije istih do kraja lipnja. Navodni dokumenti bez potpisa i bilo kakvih izvora, kao i pažnja koju su bošnjački mediji usmjeravali je jeftin pokušaj skretanja fokusa s tema koje usmjeravaju put Bosne i Hercegovine u svakom mogućem smislu.

Provođenjem i punom implementacijom presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH stvaramo ključne preduvjete stabilnosti i održivosti naše domovine utemeljene na demokratskoj suverenosti i ravnopravnosti tri konstitutivna naroda. Pokušaji dominacije i stvaranja unitarističkog koncepta upravljanja složenim i multinacionalnim društvom ruši temelje Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma, osobito njegov Aneks IV. koji se odnosi na Ustav BiH.

Naposljetku, na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a razgovaralo se i o izbornom Saboru HNS-a koji se planira održati koncem svibnja ili početkom lipnja.

(hnsbih.ba)

Continue Reading