Connect with us

Scena

Milijan Brkić na čelu Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta

Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista osnovali su Vijeće za suradnju koje će nadzirati provođenje reformskog sporazuma kojeg su potpisali te rješavati eventualne probleme u vođenju državnih politika, ali i kadrovirati, odnosno predlagati kandidate za funkcije u tijelima vlasti.

Predsjednikom Vijeća za suradnju imenovan je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Domoljubna koalicija predložila je svojih osam članova, među kojima je četvero članova HDZ-a i četvero predstavnika koalicijskih partnera HDZ-a.

Uz Milijana Brkića, u Vijeću su i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te Ivan Šuker, predsjednik kluba HDZ-a u Saboru. Od političkih partnera predloženi su: Ladislav Ilčić, šef Hrasta, Darinko Kosor, šef HSLS-a, Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS-a te Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a AS.

Od Kluba zastupnika Mosta u Vijeće ulaze Ivan Kovačić, poduzetnik i stručnjak za energetiku Ante Čikotić, zastupnica Ines Strenja Linić, zastupnik Miro Bulj, pravnik Dario Čehić, poduzetnici i članovi Nacionalnog vijeća Mosta Bruno Iljkić i Ladislav Turčinović te zastupnik Miroslav Šimić.

Vijeće bi do idućeg četvrtka, kada je ponovna sjednica Vlade, navodno, moglo predložiti kandidate za zamjenike i pomoćnike ministara. Radi se o 110 ljudi, 20 je zamjenika ministara i oko 90 pomoćnika ministara, javlja N1.

 

M.M. tropolje.info

Continue Reading