Connect with us

Politics

Milanović: Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“ i dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne “Gromovi“.

Govorio je o proširenju NATO saveza te je rekao da on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni. “Tada bi nas shvatili ozbiljno.”

“Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH”, kazao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. “Odgovaram grubo onima koji vrijeđaju i provociraju, drago mi je za taj suzdržani ton. Ali, to me neće uspavati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih intersa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija.”

“Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi”, dodao je, refereirajući se na izjavepredsjednika Sabora.

“Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore”, poručio je Milanović.

“Nisam ja mudrac, starac već hrvatski predsjednik”, dodao je.

Kazao je da nema nikakvih informacija o Hrvatu kojeg su zarobili Rusi.

Prozvao i Banožića

Ponovno se osvrnuo na ministra Marija Banožića i Državne imovine.

“Razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca trebala nam je ’91., da smo bili tako gorljvi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu”, kazao je Milanović.

“Što takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi?”, upitao je pa se osvrnuo na oporbu za koju kaže da nije otvorila tu temu. “ili je poslovno nesposoban ili je kriminalac.”

“Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku”, rekao je o Banožiću.

Osvrnuo se na najave da bi Slovenija mogla blokirati ulazak Hrvatske u Schengen. “Zeznut će sebe…”

Continue Reading