Connect with us

Kultura

Među tisućama u Vukovaru i Marko Perković Thompson, fanovi su ga nagradili

Obilježava se 30. obljetnica pada Vukovara, a među brojnim poznatim osobama koje su danas došle u taj grad je i Marko Perković Thomson. Na Facebooku objavio svoju fotografiju uz kratku i jasnu poruku “Vukovar”, kojemu je dodao crveno srce.

 

Njegovi poštovatelji pozdravili su Thompsonov dolazak u Vukovar. Za manje i dva sata objava je dobila čak 19.000 lajkova, blizu 500 komentara, a podjeljena je 200 puta.

Marko Perković rođen je 27. listopada 1966. godine u selu Čavoglave. Početkom Domovinskog rata 1991. godine pridružio se kao dragovoljac Zboru narodne garde. U to vrijeme u rukama imao američku strojnicu Thompson, po kojoj je i dobio nadimak.

Iz toga doba potječe i prva pjesma – legendarna “Bojna Čavoglave”. Pjesma koja se brzo proširila cijelom Hrvatskom i postala je jednim od prepoznatljivih simbola prvih dana Domovinskog rata.Glavna poruka ove pjesme bila je upućena četnicima, kojima se željelo dati do znanja da neće u Čavoglave dok god ondje žive Hrvati

Nakon obrane Čavoglava 1992. godine Thompspn počinje priređivati humanitarne koncerte diljem Hrvatske a 1992. godine izlazi i njegov prvi album “Moli mala”.

Godine 1995. Perković se vraća u 142. drnišku brigadu, koja je sudjelovala u operaciji Oluja i kojom je Thompson ušao u oslobođene gradove Knin i Drniš.

Vukovar ❤

Objavljuje Marko Perković Thompson Četvrtak, 18. studenoga 2021.

 

 

Continue Reading