Connect with us

Sinovi povijesti

Klub zastupnika HDZ-a odlučio: Idemo na rušenje Oreškovića

Odluku o odustanku od opoziva može donijeti samo Predsjedništvo HDZ-a.

Klub zastupnika HDZ-a sazvan je danas u 17 sati, dakle odmah nakon novinske konferencije Tomislava Karamarka na kojoj je šef HDZ-a podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Nakon dva sata završio je, a Darko Milinović za RTL je kazao kako je donesena odluka da će se ići u rušenje Oreškovića.

“Ja još uvijek očekujem da će premijer prije rasprave podnijeti ostavku. Nema razloga ne čuti njegovu stranu, no u svim demokratskim europskim zemljama u situacijama u kojima premijer izgubi povjerenje stranke koja ga je postavila, on podnosi ostavku”, rekao je Milinović.

Imao je i poruku za Most, odnosno Božu Petrova koji je poručio ili opoziv opoziva premijera ili novi izbori.

“Poruka Mostu je da HDZ ne prihvaća više ultimatume, a svatko onaj tko želi doprinijeti stabilnosti države, uključujući i članove Mosta, dobro je došao. Vrata HDZ-a su otvorena svima, pa i članovima Mosta”,  rekao je Milinović.

Ivan Šuker nakon sastanka je kazao da nije bilo nikakvih povišenih tonova te da ćemo “sve vidjeti sutra”. Demantirao je i tvrdnje da se neki HDZ-ovci premišljaju oko glasanja za opoziv Karamarka.

Na pitanje koliko zastupnika Domoljubne koalicije će dignuti ruku za opoziv, odnosno jesu li jedinstveni, Šuker je samo uzvratio: “Za milog Boga, ako se donese politička odluka onda je to to”. 

  tropolje.info

Continue Reading