Connect with us

Scena

DRAGAN ČOVIĆ U PONEDJELJAK U RADNOM POSJETU HRVATSKOJ

Uhićenja branitelja iz Posavine jedna od ključnih tema svih susreta u ZagrebuUhićenja branitelja iz  Posavine jedna od ključnih tema svih susreta u Zagrebu

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović boravit će u ponedjeljak u radnom posjetu Zagrebu, odnosno Republici Hrvatskoj, piše Večernji list BiH.

Sastanci na najvišoj razini

Kako je najavljeno, Čović će se prvo susresti sa zagrebačkim nadbiskupom, uzoritim kardinalom Josipom Bozanićem, a potom će imati i susret s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Čović i Grabar-Kitarović prvo će razgovarati nasamo, nakon čega je planiran susret državnih izaslanstava.

Istog dana hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović susrest će se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom, da bi u poslijepodnevnim satima nazočio sjednici Predsjedništva HDZ-a Republike Hrvatske.

Čovićev posjet Hrvatskoj dolazi neposredno nakon uhićenja deset ratnih časnika Hrvatskog vijeća obrane s prostora Bosanske Posavine pod optužbom za ratne zločine. Uhićenje je izazvalo oštre reakcije hrvatskih predstavnika u BiH, ali i najviših dužnosnika Republike Hrvatske. Jasno je kako će to biti ključna tema na svim susretima i razgovorima koje će Čović imati u Zagrebu. U intervjuu za naš list Čović je najavio i susret s predstavnicima Generalskog zbora.bpz.ba

Continue Reading