Connect with us

BiH u EU

Davor Filipović: Od Škore kreću divljački napadi na mene i moju obitelj

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović izrazio je u utorak zahvalnost na potpori deset udruga Hrvata iz bosanske Posavine i srednje Bosne, poručivši da u potpunosti zagovara njegovanje hrvatskog nacionalnog identiteta u BiH.

Filipović je na svom Facebook profilu objavio kako je zahvalan udrugama Hrvata iz bosanske Posavine i srednje Bosne te predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Anti Jeliću na podršci koju su iskazali njegovoj kandidaturi.

“Osim toga, hvala našim Hrvatima iz BiH što su prepoznali da u potpunosti zagovaram i njegovanje hrvatskog nacionalnog identiteta. Štitit ćemo temeljne narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata u RH i u BiH”, poručio je.

Istaknuo je da se HDZ i hrvatska Vlada trajno i bezrezervno, na načelu neraskidivog zajedništva hrvatskog naroda, zauzimaju za očuvanje konstitutivnosti i ravnopravnosti Hrvata u BiH te podrškom nizu programa i projekata pomažu unaprjeđenju kvalitete života Hrvata u BiH i djelovanju zavičajnih udruga Zagrebu.

Filipović je najavio da će očuvati radna mjesta i graditi kulturu izvrsnosti u Zagrebu, osigurati njegov gospodarsko-socijalni razvoj i financijsku konsolidaciju.

O sporu s Vesnom Šakare Ožbolt i najavi njene tužbe, Filipović kaže:

“Ona najavile tužbe gotovo protiv svih osim Tomaševića. Na jednom sučeljavanju, o čemu postoji video zapis, rekla je da će drugom krugu pomoći Tomaševići.  Ako je promijenila mišljenje i ako će podržati mene bit će mi drago.

Je li snimka izvađene iz konteksta, je li montirana, pisali su novinari.

“Ne, to je replika i na kraju replike je kazala da će u drugom krugu podržati Tomaševića. Mi se na bavimo izrezivanjem i montiranjem kako to rade neke lokalne televizije koje, da bi poduprle neke kandidate, na najgori način blate moju obitelj.

Isto kao što stoji iza divljačkih napada na moju obitelj u medijima ste mogli vidjeti da jedan trgovački lanac potpisao ugovor na 225.000 kuna s opskurnim portalom koji je mene pokušao difamirati na način da me proglase Srbinom  da sam kršten s 14 godina, što je nonsens (….)

To spuštanje na najnižu razinu moram još jednom osuditi. To zapravo nije ni loš put jer će ubrzati propadanje Domovinskog parkinga kojemu je jedini cilj ostvarenje vlastitih interesa, guranje ruku svom snagom u džepove naših sugrađana.

Zagrepčani će to znati prepoznati i birati ljude koji promiču toleranciju, koji žele grad zadovoljnih ljudi i koji će s Vladom RH graditi Zagreb koji će biti nas ponos svima.

M. M. /Foto: Hina

Continue Reading