Connect with us

BiH

Dan OTF-a i završetak radova na potpunoj sanaciji TTNG Blažuj

02/07/2024

U Blažuju je danas održana svečanost obilježavanja završetka radova na potpunoj sanaciji Terminala Blažuj (TTNG Blažuj), pod upravom poduzeća Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo. Ovaj značajan događaj okupio je brojne uglednike, među kojima i predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradaru, premijera Federacije BiH Nermina Nikšića te federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića. Domaćini događaja bili su v.d. člana uprave OTF-a Slaven Zeljko i v.d. predsjednika uprave OTF-a Hermedin Zornić.

Predsjednica Bradara, u pratnji premijera Nikšića i ministra Lakića, kao i domaćina, svečano je presjekla vrpcu, čime je službeno označen završetak radova na potpunoj sanaciji TTNG Blažuj. Ovaj čin simbolizirao je novi početak za terminal, koji sada zadovoljava najviše standarde sigurnosti i efikasnosti u skladištenju i distribuciji naftnih derivata.

Nakon svečanosti, izaslanstvo je obišlo obnovljeni terminal, gdje su se pobliže upoznali s moderniziranim procesima rada i novim tehnologijama implementiranim u okviru sanacije. Terminal Blažuj sada je opremljen najsuvremenijom opremom koja omogućava povećanu sigurnost i ekološku prihvatljivost, što je ključni korak ka održivom poslovanju i zaštiti okoliša.

Na kraju svečanosti, u izjavi za medije, predsjednica Bradara je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i istaknula važnost ovakvih projekata za daljnji ekonomski razvoj Federacije BiH. “Ova investicija ne samo da povećava kapacitete i efikasnost našeg energetskog-naftnog sektora, već i osigurava veći stupanj energetske sigurnosti za sve građane, prateći najviše ekološke standarde,” naglasila je Bradara.

Sanacija TTNG Blažuj predstavlja važan korak prema modernizaciji ovog izuzetno važnog sektora u Federaciji BiH, postavljajući visoke standarde za buduće projekte u regiji, te stavljajući poduzeće OTF u sami regionalni vrh.

       

Možda vas zanima

Dan OTF-a i završetak radova na potpunoj sanaciji TTNG Blažuj

U Blažuju je danas održana svečanost obilježavanja završetka radova na potpunoj sanaciji Terminala Blažuj (TTNG […]

 

Svečano otvoreno Glavno poštansko logističko središte Hrvatske pošte Mostar

U prisustvu brojnih uzvanika iz političkog, gospodarskog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike […]

 

Predsjednica Bradara svečano otvorila 10. Međunarodnu likovnu koloniju – ART Colony Borovica 2024.

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, danas je u Kraljevoj Sutjesci otvorila 10. izdanje Međunarodne likovne […]

Continue Reading