Connect with us

BiH

Crna Gora: Nakon nevremena šteta u Luci Bar procijenjena na 35 milijuna eura

Prema preliminarnim informacija, u Luci Bar je tijekom nevremena, 2. srpnja nastala šteta u visini od 35 milijuna eura, izvijestila je crnogorska Vlada.

”Evidentno je da ”Luka Bar”, vlastitim resursima, ne može prevladati nastalu situaciju, tako da je neophodna pomoć Vlade Crne Gore, kako kroz odgovarajuće forme financiranja urgetnih nabavki, tako i kroz omogućavanje pojednostavljenja administrativnih procedura kako bi se sve što je nužno obavilo u što kraćim rokovima.

Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo prometa i pomorstva da u suradnji s Ministarstvom financija i Lukom Bar hitno sagledaju sve moguće modalitete kojima se može osigurati financijska podrška namijenjena hitnoj sanaciji uništene lučke suprastrukture”, priopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Naime, crnogorska Vlada je tijekom sjednice održane u četvrtak usvojila  informaciju u kojoj se navodi kako je elementarna nepogoda, izazvana orkanskim vjetrom, izazvala značajnu štetu na lučkoj suprastrukturi u vlasništvu Luke Bar. Tijekom sjednice usvojena je Informacija o šteti na lučkom području ”Luka Bar” AD uslijed elementarne nepogode./HMS/

Continue Reading