Connect with us

BiH u EU

ČELNICI VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE I GRADA VINKOVACA U VLADI HNŽ

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se danas s Damirom Dekanićem, županom Vukovarsko-srijemske županije, te Ivanom Bosančićem i Josipom Romićem, gradonačelnikom i zamjenikom gradonačelnika Vinkovaca koji borave u radnom posjetu Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Na sastanku su se, između ostalog, razmotrile mogućnosti intenziviranja postojećih dobrih odnosa, kao i poticanja gospodarskog i ekonomskog osnaživanja kroz konkretne mjere suradnje.

„Današnji posjet potvrda je i nastavak naše dobre suradnje u želji da resurse i potencijale koje i jedni i drugi imamo još snažnije stavimo u službu boljitka svih naših građana. Na tom tragu ističem značaj Sajma gospodarstva u Mostaru gdje, već tradicionalno, značajan broj tvrtki iz Republike Hrvatske, pa i Vukovarsko-srijemske županije, predstavlja svoje proizvode i ostvaruje brojne kontakte šireći na taj način  poslovanje. Stoga i ovu prigodu želim iskoristiti da pozovem gospodarstvenike Vinkovaca, Vukovara i ostalih gradova Vukovarsko-srijemske županije da sudjeluju na najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik Herceg.

Razgovaralo se i o mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije u čemu Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci imaju značajna iskustva.

Sudionici sastanka iskazali su spremnost za osnaživanjem suradnje u područjima od zajedničkoga interesa, osobito u poljoprivredi, turizmu, prometnoj infrastrukturi, zdravstvu, zaštiti okoliša i privlačenju investicija.

Župan Dekanić i gradonačelnik Bosančić zahvalili su predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu istaknuvši kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji vide istinskog partnera za realiziranje brojnih zajedničkih projekata.

Nakon sastanka u Vladi HNŽ, gosti iz Vukovarsko-srijemske županije posjetili su Franjevačku crkvu i Studentski dom „Dompes“ u Mostaru gdje ih je domaćin fra Iko Skoko upoznao s tijekom obnove crkve, te radom Doma koji prima studente iz svih krajeva BiH i šire. Iskoristio je posjet da se još jedanput zahvali svim donatorima koji su pomogli izgradnju i obnovu Franjevačke crkve i Studentskog doma.

Continue Reading