Connect with us

Ekonomija

BRUNA ESIH: “Hasanbegović se odrekao i Boga i Hrvata!”

Nakon formiranja Kluba hrvatskih suverenista, koji čine Zlatko Hasanbegović, Hrvoje Zekanović i Željko Glasnović, prestao je postojati Klub NHR-a u Saboru.

Zastupnica Bruna Esih ostala je sama, bez kluba i tehničke podrške, a predstojeće vrijeme pokazat će njenu snagu

Za nju je ovakav raplet događaj očekivan.

“Koliko znam o osnivanju Kluba prije su trajali pregovori i koliko znam nisu svi bili oduševljeni njima. Navodno je Zlatko Hasanbegović nastupio po principu ja uzimam sve, ne dajem ništa samo zato što ja to mogu. Pretpostavljam da on to može jer ima političku poleđinu i podršku medijskog maga Velimira Bujanca za kojeg sam dobila informaciju da je i odradio medijaciju da se njih troje slože da budu u Klubu”, rekla je Esih za portal Direktno.Dodaje kako će svoj svoj rad nastaviti kao zastupnica Neovisnih za Hrvatsku.

“Ovo je period razotkrivanja koji mora proći. Ne iznenađuje ovaj razvoj događaja jer se radi o mojoj političkoj eliminaciji. Moja ponuda zastupnicima Hasanbegoviću, Zekanoviću i Glasnoviću bila je da klub čini nas četvero no očito ta opcija nije bila moguća. Ja nisam postavljala nikakve uvjete, no očito to nije bilo dovoljno te su me eliminirali iz Kluba na osobni zahtjev Zlatka Hasanbegovića.

Koliko sam čula druga dvojica zastupnika nisu bila oduševljena tom idejom. No očito se od toga nije odustajalo i oni su popustili po pritiskom. Žao mi je jedino što je general Željko Glasnović popustio ucjenama.”

“S obzirom na to da njih troje nisu samostalno donosili odluke, završilo je očekivano nepovoljno po Neovisne za Hrvatsku odnosno za stranku koju je Zlatko Hasanbegović nazvao svojim čedom i govorio kako je nikad neće prepustiti u ruke Plenkovićevog ministarstva uprave iako je to ipak učinio”, kaže Esih.

Čudi je kako Hasanbegović s jedne strane traži pravdu za svoj status u NHR-u pred Ministarstvom uprave, a s druge strane, očito je kako s ovim izlascima iz Klubova, skupštinskog i Saborskog, sve čini da bi svom političkom čedu naštetio i sam sebe isključuje iz stranke.

“Izgleda kako se Hasanbegović, nakon svoje famozne izjave kako se NHR-om neće baviti Plenkovićevo ministarstvo uprave već samo Bog i Hrvati, ipak odrekao Boga i Hrvata i NHR prepustio pravdi Ministarstva uprave.

Ali njega pravda ne zanima već samo želi napraviti što veću štetu NHR-i i stranku blokirati u radu. Dakle, radi se o čistom podmetanju, igri mačke i miša”, rekla je Bruna Esih.

M. Marković/ foto: press

Continue Reading