BiH

Bozicni Prijem I Poskok Bojne u Sirokom Brijegu (Restoran Kod Rakicaka – Trn)

Mislio sam da cu moc napisat ali ostao sam bez rijeci jer ovo je prvi put da se ovakva organizacija moze odrzati. I sad ne znam kako je organizirano, a bavim se 30god. novinarstvom.

Slike govore vise od 1000 rijeci. “Poskok Bojna jos jednom je dokazala da je prva dragovoljacka postrojba u BIH i dokazali su da su jedini prvi i pravi organizatori odbrane i pokretaci otpora u BIH. Valjda cu uspijeti ovih dana doci k`sebi i napravi odgovarajuci tekst…. Ne mogu da vjerujem da se ovo moglo na ovakav nacin organizirati. Mozda bi dobro bilo ponovo ponoviti sve, pitajte sve koji su bili naznocni, od Generala Petra Barisica, Ljubu Cesica-Rojsa, ili generala Ademija, Dekana Med. Fakulteta Milenka Bevandu, Dekanicu Arg. Fakulteta Dijanu Petrovic, Ministra branitelja Mladena Begica ili Prvog Gradonacelnika Sirokog Brijega, Andjelka Mikulica, a mozete i pitati i Gradonacelnika Miru Kraljevica (kako su ga pozdravili njegovi Siroko-Brijeski ratnici kao da je u najmanju ruku, Predsjednik Vlade Hrvatske.

Nisam mogao vjerovati da takav odnos moze biti ratnih zapovjednika prema gradonacelniku… To je savrsenstvo…. a da ne spominjem ratne zapovjednike Kresu Cavara, Vladu Marica, Dr. Mladena Kvesica, Marinka Mikulica-Cipukica, kao i Nacelnike Specijalne i Vojne iz TomislavGrada Ivana Nenadica i Vladu Galica. Najveci pozdrav je dobio Mariofil Galic-Jopa kao i sami Poskoci koji su utemeljili Poskok Bojnu 19.7.1991god.

Pokloni koji su dodjeljeni, sat rucne izrade i zahvalnice od Hrvatskog braniteljskog zbora “HVO-a” dobili su generali Ljubo Cesic-Rojs i Ademi kao dekan Med. Fakulteta i Dekanica Arg. Fakulteta, i naravno i ministar branitelja ZHŽ Mladen Begic, a posebno sat sa grbom Poskok Bojne dobio je Andjelko Mikulic, sat koji naopako radi u znak sjecanja na preuzimanje vlasti 1990god. Pitajte njih kako je bilo i ko je sve to organizirao nije mi jasno, spominju nekog Vajtu (vidio sam da sve rukovodi sa cijelom ogranizacijom, a nisam mogao vjerovat da je to izvodljivo) a posebno na kraju moram se zahvaliti objektu kod Rakicaka, gazdarice Mire na hrani i usluzi Hercegovackog Domjenka koje je na kraju zavrseno sa ustipcima i prsutom.

Takodjer sam primjetio da su utemeljen Bozicko Braniteljski Koncert sa Bozicno Braniteljskim Domjenkom koji ce se odrzati sljedece godine 04.12.2017, cak se spominje Kosaca Mostar!

A cijeli program su pratili Marsel Begic, i njegov sin pjevajuci i svirajuci na harmonici.

Kad su mi rekli da je nadzocan Veleposlanik HR u BIH Ivan Dilvekio nisam mogao doci sebi. Toliko zahvale i sa jedne i sa druge strane. Veleposlanik ih je nazvao prvim ratnim zapovjednicima i prvim organizatorima odbrane i pokretacima odbrane u BIH. I Pozvao ih da dodju na prijem u veleposlanstvo u Sarajevo, sto su i prihvatili. A kad se dekanica obratila sa porukom koju je poslao Dario Kordic jednostavno sam zanjemio i suzu nisam mogao sakrit.

Ljubljena moja bracko Hrvatski Dobrovoljci – Poskoci naj srdacnije vas pozdravljam i svima vama i vasim milim obiteljima obilje Bozije Blagoslova, mira i radosti. Zbog ranije preuzetih obaveza necu moci tjelesno nadociti ali cu  biti duhom i molitvom s`vama. Dario Kordic.

 

Mali Poskok

Exit mobile version