Connect with us

BiH

30. Obljetnica osnutka Postrojbe “Ludvig Pavlović”

Danas sam se susreo s čelnicima Udruge pripadnika postrojbe HVO-a ”PPN Ludvig Pavlović” Davorom Đugumom i Davorom Dodigom. Ove godine će, u mjesecu lipnju, obilježiti 30. obljetnicu osnutka legendarne Postrojbe za posebne namjene HVO-a ”Ludvig Pavlović”, ustrojene 6. lipnja 1992. godine.
Kroz Postrojbu je tijekom Domovinskoga rata prošlo gotovo 700 pripadnika, a gotovo da nema bojišnice na kojoj nisu iskazali vojničku i ljudsku hrabrost. PPN ”Ludvig Pavlović” izgubila je u ratu 26 svojih pripadnika koji su dali živote za našu slobodu.
Gospodi Đugumu i Dodigu sam kazao kako ću snažno podržati proslavu njihova i našeg velikog jubileja i kako je obveza sviju nas njegovati uspomenu i sjećanje na hrabrost hrvatskog vojnika, posebno na žrtvu poginulih i ranjenih branitelja. Međutim, u svemu tomu, imamo obvezu i stalno skrbiti za našu braniteljsku populaciju, naše veterane, preživjele ratne stradalnike i članove obitelji poginulih vitezova.
Razgovarali smo o aktualnoj situaciji u svezi s braniteljskom populacijom, njihovim pravima i zakonskim rješenjima koja tretiraju braniteljska prava. Vlada HNŽ-a o braniteljskoj populaciji skrbi redovitim financiranjem različnih projekata, ali i kontinuiranim intervencijama za bilo kakve potrebe, kroz financiranje projekata i rada Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a.
Raduje me što ću i ove godine biti u mogućnosti pomoći proslavu osnutka PPN ”Ludvig Pavlović”, a i osobno ću nazočiti ovoj važnoj jubilarnoj svečanosti.

Continue Reading