Uncategorized

Tjedni komentar…. Narod bez Vođe je kao stado bez Pastira.

Napisati tekst iz srca i duše te ga objaviti, čovjek sebi ispuni san, ali preuzeti odgovornost i rizik sudjelovanja u državnom protokolu, moraš biti hrabar, (pametno „lud“) vješt i veoma dobro poznavati propise i srž državnog protokola.  Sudjelovati u povijesnom događanju „vraćanja dostojanstva hrvatskom narodu u BiH“ je nešto što vraća snagu, život i krvotok vjere u opstojnost. Toliko je bilo mnogo riječi o jednakopravnosti i opstojnosti u prethodna dva desetljeća, a toliko se dogodilo gaženja i omalovažavanja istih da se narod umorio i klonuo. Na takvo stanje obamrlosti hrvatskog političkog korpusa u BiH dogodi se posjeta Predsjednika Milanovića. Iznenađeni veoma dobrim riječima i djelima, probudi se svaki Hrvat u BiH, dobrodošao Predsjedniče, e neka si rekao, svaka ti je na mjestu, živ bio , hvala ti, hvala Bogu da ga nije briga šta će tko kazati, govori istinu. Narodu se vratilo dostojanstvo.
Odbačeni kamen postade zaglavni. Da, upravo onaj od koga nisi očekivao te spašava. Bože hvala ti na daru. Predsjednik u kojeg Hrvati u BiH i nisu imali povjerenje, upravo on drsko i jasno obznani istinu o srži problema. Surovo precizno, jezgrovito upozorava kako procesima razgradnje hrvatskog političkog subjektiviteta u BiH je kraj.
Zašto nikad prije nitko nije ovako učinkovito „gađao u sridu“ ???
Neki su pokušavali ali „u ništa“ ni blizu ovako drčnog  „u sridu“.
Precizno oštar, jasan, upozoravajući i beskompromisni jezik „otvara oči“ političke stvarnosti. Drsko i istinito razgovarati mogu samo oni koji su takvi a cjelovito spoznaju problematiku. Mnogo godina je trebalo da bi se sve smjestilo na mjesto i razvidno obznanilo tko kud ide.
Predsjednik Čović jeste svojom vještom i mudrom politikom „otkovao“ i otvorio ključno BH pitanje iz Livanjskog Sporazuma 1994, pitanje jednakopravnosti kroz Instituciju Hrvatskog narodnog Sabora, te za vjeke vjekova ispunio zadatak. Također je uključio međunarodnu zajednicu, kao i države potpisnice Sporazuma u Daytonu. Prefinjeni, miroljubivi i otvoreni razgovori su poželjni u međunarodnoj komunikaciji ali evidentna je granica na kojoj prestaju biti učinkoviti. E upravo tu granicu je spoznao Predsjednik Milanović, prethodno upoznat sa stvarnim stanjem, precizno drsko, istinito i učinkovito „gađao“  činjenicama svekoliku javnost. U tri dana posjete je izrekao više istine nego mnogi zastupnici u nekoliko mandata (plaćenih) Slikovito je upoznao svjetsku i domaću  javnost o političkom položaju hrvatskog naroda u BiH, o štetnim posljedicama (ne)djela koja je napravio najmnogobrojniji narod, a sve pod lažnom „demokratskom zavjesom“ ubacivši  tri puta (12 godina) kvazi Hrvata za Prvog i najvažnijeg političkog predstavnika Hrvata u BiH ( nije izabran većinskom voljom hrvatskog političkog korpusa u BiH)
Zaslugu za upoznavanju Predsjednika Milanovića sa istinom i postdejtonskom situacijom ima Hrvatski Generalski zbor. Veliko im hvala za sve informacije i istinu o hrvatskoj domovinskoj povijesti HVO, uvijek su na braniku obrane (u miru) Predsjednik je spoznao srž problema i „alkar“ je krenuo izravno „u sridu“
Posebna zahvala Generalu Ljubi Ćesiću Rojsu  koji je ključna osoba u očuvanju istine. Vjerujem kako će nekad neki mladi domoljub analizirati i obraditi znanstveno ovu temu. Dobar tim je preduvjet za uspjeh i učinak, a u timu Predsjednika Milanovića su asovi:Dragan Lozančić, Orsat Miljanić, te Dragana Podner protokol i glasnogovornik Nikola Jelić. I tako sve se posloži a povijest ga predodredi te postade „kamen zaglavni“ za hrvatski narod u BiH, vratio se u zemlju pradjedova sa svim talentima od Boga darovanim stade hrabro, ponosno ispred svoga naroda i povede ga u borbu za istinu i jednakost. Hrvatski narod sretan i ponosan na takvog Prvaka otvorenog srca dočeka svoga „Mesiju“ (narod je takav – il si Mesija il si Juda)
U cjelokupnoj napetosti „događanja vraćanja dostojanstva“ i službeno planiranog protokola, pojavi se ratnik od Prvih dragovoljaca i hrabro se postroji ispred Predsjednika, pozdravi ga vojnički i stavi se na raspolaganje svom Predsjedniku, a zatim mu predade Zahvalnicu i Znak uz riječi „ Predsjedniče Milanoviću ovaj Znak Vas obvezuje da nas vodite do cilja, a ova Zahvalnica da ćemo izvršavati zapovijedi“  te u svojim portalima zapisa „ NAROD BEZ VOĐE  JE KAO STADO BEZ PASTIRA“

Analitički Tim bpz.-a Satnik Mladen LJubić-Vajta@

 

 

 

 

Exit mobile version